FoodTussendoortjes

Vegan bananenbrood met proteïne

geschreven door Marit oktober 11, 2021 3 Comments
Vegan bananenbrood My Protein

Je kunt nooit genoeg recepten hebben voor bananenbrood, toch? Elke keer als ik bananenbrood/bananencake maak maak ik ‘m anders. Je kunt er namelijk zo mee variëren! Deze keer maakte ik een vegan bananenbrood met chocolade proteïne, pure chocolade en walnoten. Heel makkelijk om te maken en een heel lekker en voedzaam tussendoortje voor de rest van de week!

Nodig:
  • 3 bananen
  • 150 gram havermout
  • 2 scoops chocolade proteïne (vegan en sojavrij)(60 gram)
  • 3 eetlepels chiazaad (30 gram)
  • 75 gram dadels
  • 150 ml havermelk
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snuf zout
  • 40 gram walnoten
  • 20 gram pure chocolade 87%

Vergeet niet de code FITWITHMARIT te gebruiken voor altijd 36% korting op je bestelling bij My Protein (#spon)!

Doen:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de chiazaad in een kommetje en voeg hier 9 eetlepels water aan toe. Laat dit 5 á 10 minuten staan (dit wordt een dikke substantie en werkt hetzelfde als ei)
  • Doe in een beslagkom: de bananen, havermout, proteïne, dadels, havermelk, bakpoeder, zout en de chiazaad wanneer dit klaar is.
  • Mix bovenstaande (ik gebruikte een staafmixer, maar blender is ook fijn).
  • Roer er als laatste nog de walnoten en chocolade in stukjes doorheen.
  • Bekleed een cakeblik met bakpapier en verdeel hier het mengsel in.
  • Zet in de oven voor 25 á 30 minuten, op 180 graden.
  • Snijd in 10 plakken en ENJOY!
  • PS. Vers en warm het lekkerst met een flinke laag pindakaas… Mmmmm…
  • PPS. Je kunt de bananenbrood in plakjes verpakken en tot drie dagen in de koelkast bewaren en tot drie maanden in de vriezer.

Vegan bananenbrood My Protein

3 Comments

Roos november 19, 2021 at 17:11

Hoi Marit,
Kan je de havermelk ook vervangen door water?
Ik hoor het graag:))
Groetjes,
Roos

Antwoord
Marit januari 26, 2022 at 14:47

Ik zou het dan vervangen door een ander soort melk, dat geeft wat meer smaak! 🙂

Antwoord
Lissy februari 15, 2022 at 07:50

Dit recept is echt top! 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs