DinerFoodLunch

Vegetarische wrap-pizza

geschreven door Marit juni 10, 2015 5 Comments

Eensch geen vleesch, maar wel zin in pizza! Dus maakte ik deze vegetarische pizza wraps. Je leest het goed, de bodem was een wrap! Dat heb je vast al eens op andere blogs voorbij zien komen. Maar ooit deze verrassend lekkere combi al geprobeerd?  Artisjok, geitenkaas en hummus. Aanrader! Ik at samen met twee vriendinnen, we aten alle drie twee pizza’s. De benodigdheden zijn voor drie personen, maar kunnen ook verdeeld worden over 4 personen!

Nodig (voor 3 personen):
– Meergranen wraps
– Blik artisjok (zie foto)
– Naturel geitenkaas
– Bakje pikante hummus
– Rode ui, paprika, rucola, peper & zoutpizza wrap recept

Doen:
Besmeer iedere wrap met 33 gram hummus (1/6e van een bakje), bestrooi met 45 gram geitenkaas (1 plakje), en snijd één artisjok en stukjes (40 gram) en ook deze er op. Daarna nog wat rode ui, rode paprika, peper en zout. In de oven voor zo’n 8 minuutjes! En daarna nog wat rucola erover heen. (Wij maakten er drie tegelijk, deden deze in de oven, maakten de volgende drie, aten de eerste drie terwijl de laatste drie in de oven zaten en waren klaar toen de laatste drie ook klaar waren, SNAP JE ‘M?! Logisch!)

Per wrap zijn de voedingswaarden:
Kcal = 300
Koolhydraten = 28 gram
Eiwitten = 9 gram
Vetten = 15 gram

Bon apetittttt!

vega wrap pizza

5 Comments

Charlotte juni 10, 2015 at 21:20

Super lekker idee! Ga denk ik voor een versie met tonijn. Nog tips voor alternatieven voor geitenkaas?

Antwoord
Marit juni 10, 2015 at 22:12

Dan zou ik in plaats van geitenkaas tonijn doen! Of je kunt kiezen voor normale kaas/meer groenten.

Antwoord
Samantha juli 9, 2015 at 20:50

Dit klinkt erg lekker. Hoe hoog heb je de oven gezet?

Antwoord
Marit juli 22, 2015 at 11:42

180 graden!

Antwoord
Pizza van wrap met kip en tomaat - Body & Fit Blog oktober 31, 2016 at 15:16

[…] Het was helemaal niet de bedoeling om van deze lunch een recept te maken want ik werkte met kliekjes, maar het is goed uitgepakt, zeker een tip! Ik at het als lunch, maar dit is ook heerlijk (en snel!) als avondeten. Een vegatarische variant vind je hier. […]

Antwoord

Mijn andere blogs