DinerFoodLunch

Vega recept: salade met falafel, geitenkaas en aardbeien

geschreven door Marit juni 25, 2016 0 comments

De #fitwithmaritvegachallenge is afgelopen en behaald! Ik heb vijf dagen vegetarisch gegeten! En het is me ontzettend goed bevallen. Het was voor mij echt even nodig om te ervaren dat er zoveel meer is dan vlees en er heel veel lekkere vleesvervangers zijn. Ik schreef een ‘Weetje Woensdag’ over vegetarisch eten en al met al kan ik zeggen dat ik een stuk bewuster ben geworden. In het filmpje onder het recept kun je zien wat ik dan zoal at en hoe het me is vergaan.
De salade die ik gister als lunch at, is me heel goed bevallen. Misschien een gekke combinatie, maar het smaakte zo goed! Dus bij deze deel ik het recept.

Nodig:
– 54 gram geitenkaas
– 87 gram falafel
– 50 gram aardbeien
– 100 gram kikkererwten
– halve gele paprika
– veldsla
– lente ui
– eetlepel honing

Doen:
Snijd de geitenkaas, falafel, aardbeien, paprika en lente ui in stukjes.
Leg op een bord wat veldsla en verdeel bovenstaande hierover heen. De kikkererwten uitlekken en deze er ook bij.  Ik deed er nog een beetje zout over en wat honing. Heerlijke combi!

Voedingswaarden:
Kcal = 503
Koolhydraten = 41 gram
Eiwitten = 27 gram
Vetten = 23 gram

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



fitwithmarit

Toon meer... Follow on Instagram