FitnessFoodPersoonlijkSporten

Sporten als uitlaatklep

geschreven door Marit mei 8, 2015 9 Comments
blog post

Ik heb hier al eens beschreven hoe bij mij de knop is om gegaan en hier vertelde ik hoe het toen verder ging met mijn progressie.. daarin meldde ik ook dat ik snel zou vertellen hoe het nu met mijn doelen staat. Dus bij deze!

Ik hoor wel eens: ‘je ziet er nu toch goed uit? Dus hoezo sport je zo veel en let je op je eten?’  Wel… ik ben totaal niet ontevreden over mijn lichaam en het hoeft ook niet meer te veranderen, maar dat sporten en gezond eten is mijn levensstijl. Die balans. Het blijven uitdagen van mezelf. Genieten van dat taartje, maar ook kunnen knallen in de sportschool. Ik sport niet alleen voor m’n lichaam, het is ook mijn uitlaatklep, ik zou niet zonder meer kunnen. Heb ook nooit zonder gekund. Ik doe het voor mezelf, voor niemand anders. Om fit te zijn en me fit te voelen, maar ook mijn energie kwijt te raken.
Werken met doelen is fijn. Momenteel heb ik even geen specifieke doelen. In ieder geval niet op sport en eetgebied. Of nouja, mijn doel is behouden. Behouden wat ik bereikt heb en vooral genieten van die balans. Ik heb enorm veel plezier in het sporten en het eten komt daar ook bij kijken. Ik hou ervan om bezig te zijn in de keuken en om dit in balans te houden kan ik mezelf heerlijk laten gaan in de sportschool. Ik hou dit leuk voor mezelf door het af te wisselen: hardlopen, krachttraining, circuitjes…

Maar, wat ik al eerder zei, sporten is een enorme uitlaatklep. Ik heb hier momenteel even geen doelen in, maar dat houdt niet in dat ik het sporten nodig heb om andere doelen te behalen. Hiermee bedoel ik even mijn nummero 1 prioriteit op dit moment: afstuderen. De laatste paar weken zijn ingegaan en ik merk aan mezelf dat ik enorm gestresst ben. Omdat er nog zoveel moet gebeuren. Omdat ik zo graag goede verslagen lever aan het einde van het schooljaar, maar vooral omdat ik geen idee heb wat ik wil gaan doen als ik als maatschappelijk werkster ben afgestudeerd. Ik vind het stiekem gewoon onwijs eng. En natuurlijk heb ik wel een idee, ik heb er zelfs duizend. Maar waar begin ik? Waar kies ik voor? Waar word ik gelukkig van? Mijn hoofd draait over uren, dus is het des te fijner dat ik mijn energie kwijt kan in de sportschool. Je zal het wel herkennen, maar in periodes van wat meer stress gaat het (gezonde) eten iets lastiger en lonkt Tony Chocolonely me enorm. Maar als ik daardoor mijn scriptie met voldoende haal neem ik dat graag voor lief.

Nu ben ik ook benieuwd naar jouw doelen! Heb jij die? Op sport en/of eetgebied? Of zijn je pijlen nu ook even op school gericht?

 

9 Comments

Joanne mei 8, 2015 at 12:06

Wat een fijn dat jij je doelen bereikt hebt en zo’n goede balans hebt gevonden in het eten en sporten. Daar kan ik nog wat van leren! Ik ben momenteel echt zoekende naar wat bij mij past. Mijn doel op dit moment is om mijn vet percentage te verlagen en dat probeer ik te doen door verschillende dingen uit te proberen qua voeding en sport. Het lukt alleen niet zo goed, ik probeer er geen druk op te zetten, maar ik kan er wel flink van balen dat ik mijn balans maar niet kan vinden en ik geen progressie zie.

Ik lees vaak je blog, maar post nooit wat. Mijn complimenten voor je site en je inspirerende blogs en killerbody! Ga zo door.

Liefs Joanne

ps. ik hoop dit jaar mijn p te halen voor MWD, heb dus nog drie jaar te gaan en ben benieuwd wat jij hierna gaat doen.

Antwoord
Marit mei 11, 2015 at 19:31

Goed dat je dingen uitprobeert. Het wil dus niet lukken? Hmm… heb je enig idee waar het aan kan liggen? Wat leuk! Studeer je in Groningen? Ik heb nog geen idee wat ik hierna ga doen 😉 Nog niet het sociale veld in ieder geval. Dankjewel! Jij succes voor je P!

Antwoord
Charon mei 8, 2015 at 17:54

Joe precies dezelfde situatie hiero, met name op afstudeergebied en wat-wil-ik-nu-verder. Ook MWD haha. Dus ik hoop dat het voor ons beiden goed komt.

En volgende week knallen tijdens de 10km :).

Antwoord
Irma mei 9, 2015 at 11:38

(Ik werd spontaan fan van je toen ik las over je afstuderen als MWD’er. Nog een sociale studie hier -leuk!)
Voor mij is sporten inderdaad ook een uitlaatklep. En het enige doel dat ik daarbij heb is dat ik achteraf tevreden op de bank kan ploffen. Helemaal op, maar voldaan. Heerlijk!

Succes met de laatste loodjes afstuderen!

Antwoord
Marit mei 11, 2015 at 19:29

Wat leuk! Jij ook succes!

Antwoord
Marvin mei 10, 2015 at 10:57

Mijn grootste doel op dit moment is om droger te worden. Verder sport ik vooral om lekker bezig te zijn, me goed te voelen en omdat ik het leuk vind. Heb verder geen specifieke doelen voor de langere termijn.

Antwoord
Joanne mei 12, 2015 at 21:03

Ik zie je reactie nu pas! Zelf zou ik niet weten waar het aan kan liggen, ik heb het vermoeden dat het iets met mijn hormonen te maken heeft. Sinds ik ben genezen van mijn eetstoornis (nu 3 jaar geleden) gaat het aankomen snel als ik ongezond eet. Ik heb nog een gezond gewicht dat wel, maar een vetpercentage van 30,2% terwijl ik er niet dik uitzie. Weet zelf ook niet meer zo goed wat ik nog moet doen.. Ik studeer niet in Groningen, maar bedankt. Altijd leuk om mede ”mwd’ers” te treffen!

Liefs Joanne

Antwoord
mariel mei 19, 2015 at 14:32

Sinds 3 weken op dieet en al 6.5 kilo kwijt. Ook begonnen met 3x in de week sporten (hardlopen en fitness). De rest van de week lichte oefeningen thuis. Mijn doel is ook het verlagen van mijn vetpercentage, een gezonde levensstijl en stiekem het liften van mijn billen. Ik volg veel food accounts en fitness accounts op instagram. Waaronder die van jou. Erg inspirerend en motiverend. Ga zo door!

Antwoord
Marit mei 21, 2015 at 15:22

Hey Mariel, wat goed! 6,5 kilo in 3 weken is wel erg veel, doe je wel voorzichtig? 🙂 Mooie doelen, heel veel succs!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs