FoodTussendoortjes

Mijn favoriete tussendoortjes

geschreven door Marit december 31, 2014 0 comments

Op de valreep in 2014 nog even een paar  tips voor gezonde tussendoortjes! Het is kerstvakantie, dus tijd om te bakken! Woohoo!

Mijn favoriete tussendoortjes:
– Mag het duidelijk zijn dat dit mijn all time favourite is: de protein-peanutbutter bars! Eiwitten & pindakaas, kan het beter? In mijn ogen niet. Vind hier het recept!
– Mag het nog duidelijker zijn dat ik gewoon heel erg hou van pindakaas. Pindakaas (het liefst deze pindapasta) bij alles. Bij fruit, door de yoghurt, op brood, pindasaus, pinda’s tussendoor, pindakaas eiwitpoeder, oh oh oh, pindaaaakaaas. Ja dus, ook deze balletjes zijn gemaakt met onder andere pindakaas. En kokos en dadels!
Bananenbrood. Makkelijk om te maken, lekker, gezond en snel tussendoortje. En je raadt het al: heerlijk met pindakaas 😉
– Een soort van bananenbrood, maar dan met wat minder bananen. Het is meer een soort cake met chocolade, kokos en cranberries.  Over cakes gesproken, hier nog een recept voor een appel-wortel cake.
– Zou ik deze even bijna vergeten…. mijn gezondere versie van ontbijtkoek! Vers en heer-lijk! En al veel gemaakt en goed gekeurd… dus blijf niet achter!
– Het makkelijkste recept: banaan-havermout koekjes. En alles erbij wat je lekker vindt!
– Ik kom moeilijk aan mijn eiwitten, dus daarom gebruik ik vaak eiwitpoeder in mijn recepten. Zo ook bij deze pompoen muffins. Als je van pompoen houdt, moet je deze sowieso eens proberen!
– Of natuurlijk ‘gewoon’ een groene smoothie. Of een smoothie die niet groen is. Maar een verzameling van fruit/groenten/zaden en dan lekker blenden!
– Ik heb nog zoveel meer lekkere tussendoortjes op mijn blog staan, maar ik hou het bij mijn favo’s (moet kiezen) dus kies ik voor iets chocolatigssss: brownies! Een gezonde versie, met zwarte bonen namelijk! Benieuwd? Check hier het recept!

Ook neem ik vaak gewoon een stuk fruit met kwark, noten en honing als tussendoortje. Of een cracker met hummus, of rijstwafels met pindakaas. Maar ik vind het altijd wel makkelijk om één keer in de week iets te bakken, waar ik weer een paar dagen van kan eten. Zo hoef ik niet na te denken over wat ik mee neem als ik onderweg ben en heb ik altijd iets gezonds bij de hand.

Wat eet jij het liefst als tussendoortje? Ben je ook vaak voorbereid?

Zo, nou mijn trek is gekomen! Vanmiddag ga ik de oliebollenloop van 10 kilometer lopen samen met zusje en vriendje en daarna pak ik als tussendoortje heeeeeel wat oliebollen! 😉
Een hele fijne jaarwisseling en natuurlijk een super sportief, gezond, gezellig, lief, leuk, mooi, grappig, fijn, heerlijk, HAPPY 2015!!! 

Laat een comment achter

Mijn andere blogs