Je zou wellicht niet zo snel aan de combinatie banaan en courgette in een brood denken, maar echt… TRY IT! Bananenbrood is sowieso al super lekker, maar met deze twist krijg je ook nog groente binnen (en dat proef je amper!). Niet alleen super lekker, vooral super voedzaam en eiwitrijk (zie voedingswaarden onder het recept)… enjoy!
Nodig:
- 150 gram speltmeel
- 2 rijpe bananen (200 gram)
- 2 kleine courgettes (300 gram)
- 3 eieren
- 3 scoops eiwitpoeder (vanille)(84 gram)
- 100 gram magere kwark (of Griekse yoghurt)
- 2 theelepels kaneel (meer mag!)
- snuf zout
- theelepel bakpoeder of baking soda
Doen:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Doe bij elkaar in een beslagkom: de speltmeel, bananen, eieren, eiwitpoeder, kwark, kaneel, zout en bakpoeder/soda.
- Mix dit geheel. Ik gebruikte hiervoor een staafmixer, maar het kan ook met een blender of keukenmachine.
- Rasp de courgette, gebruik een keukenmachine of gebruik iets anders zodat de courgette in mega kleine stukjes is. Roer dit door het beslag heen.
- Giet het beslag in een met bakpapier bekleed cakeblik.
- Zet in de oven voor 25 minuten. Hou het wel in de gaten, het kan bij iedere oven anders zijn, dus het kan evt. wat langer moeten. Om te checken of het gaar is, gebruik dan een satéprikker die er schoon uit moet komen.
- Laat even afkoelen en snijd dan in 10 plakken.
- Smullen maar! Warm het lekkerst, met een laagje pindakaas natuurlijk!
- Je kunt de plakken verpakken, voor 3-4 dagen lekker in de koelkast, voor 2-3 maanden lekker in de vriezer.
Voedingswaarden (per plak):
Kcal: 128
Koolhydraten = 14,4 gram
Eiwitten = 12,0 gram
Vet = 2,7 gram
Suiker = 5,8 gram
♥
2 Comments
Hoeveel plakken houd jij aan voor de voedingswaarde
10 plakken! Staat erbij 😉