Fat with MaritFoodTussendoortjes

Tony’s Chocolonely Monchou Taart

geschreven door Marit juni 18, 2017 0 comments

In de afgelopen maanden maakte ik de taart twee keer samen met de jongeren op mijn werk en beide keren werd er GESCHREEUWD om het recept. We werden geïnspireerd door dit recept van Glamour, maar gaven ons eigen draai en kleur eraan. Een monchoutaart met Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout en gekleurde M&M’s. Bij elk hapje ben je in cheesecake&chocolate heaven. Hij valt in de categorie #fatwithmarit, maar hey! Dat moet af en toe kunnen! Veel te lekker om niet te delen!

Nodig:
– 1 pak bastogne koeken
– 75 gram roomboter
– 400 gram monchou
– 500 ml. slagroom
– 100 gram suiker
– 3 zakjes klopklop slagschuim
– 1 reep Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout (mag ook anders smaak zijn)
– evt. M&M’s voor versiering

Doen:
De bodem: Zorg dat alle koekjes verkruimelen. Dit kan in een keukenmachine, maar kan ook gewoon door middel van een theedoek. Doe steeds 3 koekjes in een theedoek en stamp en sla deze in kruimels.
Doe de roomboter in een steelpannetje en zorg dat dit smelt. Voeg dan de bastognekruimels toe en mix dit. Dit is de bodem. Bekleed een taartvorm (24 cm) met bakpapier, vet de randen in met boter en verdeel de koekmix over de bodem. Goed aandrukken.

De vulling: gebruik twee beslagkommen. Doe in de ene de slagroom met de zakjes klopklop. Mix dit geheel totdat het dik wordt (duurt echt wel een paar minuten).
Doe in de andere de monchou met suiker en mix ook dit geheel. Is wat lastiger, maar voeg dan ook na een minuut de slagroommix toe. Zorg dat dit goed gemengd wordt. Dat is de vulling, giet deze over de bodem heen. Laat de taart 2 uur in de koelkast opstijven.

Na 2 uur haal je de taart eruit. Laat de reep chocolade au bain marie smelten (doe in een steelpan wat water, zet deze op het vuur en leg hier boven een bakje met de chocolade erin, zo smelt het langzaam). Wanneer de chocolade gesmolten is, giet je deze over de taart heen. Versier ‘m met de M&M’s. Je kunt de taart nu al aansnijden (heerlijk, warme zachte chocolade op de taart!), je kunt ‘m ook terug in de koelkast zetten voor wanneer je ‘m wel wilt.

Vergeet geen foto te maken en geniet ontzettend! ♥

Laat een comment achter

Mijn andere blogs