FoodLunchOntbijtTussendoortjes

To Go

geschreven door Marit mei 23, 2014 10 Comments

Naar school, werken, sporten, reizen, winkelen… we zijn vaak zat onderweg. En onderweg betekent: niet je eigen koelkast en etenskast bij de hand. Maar dat hoeft geen probleem te zijn! Er zijn genoeg opties om toch gezond te eten als je onderweg bent. Je kunt kiezen om ergens iets gezonds te kopen, maar je kunt ook thuis al wat voorbereidingen treffen.
Zoals hele gemakkelijke havermout balletjes. Havermout en een banaan is alles wat je nodig hebt. Of nouja, je kan het nog lekkerder maken met chocolade, kokos, rozijnen, noten, pitten, zaden… noem maar op.

Plet een banaan met een vork in een bak, voeg daar wat havermout aan toe (bijvoorbeeld 100 gram) en voeg hieraan toe wat je lekker vind. Het blijft goed plakken door de banaan. Draai hier balletjes van… zo’n half uurtje in de oven op 180 graden en je hebt een snelle en super gezonde snack bij je!

10 Comments

Heleen juni 10, 2014 at 15:21

Waauw, ik las deze post vijf minuten geleden. Zit nu alweer heerlijk op het balkon, en de ‘bananenballetjes’ al in de oven, zo simpel dus om te maken.
Ik heb er geraspte kokos en kaneel aan toegevoegd, benieuwd naar het resultaat! 😉

Antwoord
Lois juni 15, 2014 at 21:56

Hi Marit,

Sinds vorige week jou toevallig gevonden op Instagram, ik vind dat je het hartstikke leuk doet!
Deze balletjes zitten nu bij mij in de oven, ben benieuwd! Thanks en keep up the good work
Gr. Loïs

Antwoord
Marit juni 21, 2014 at 12:17

Wat leuk! Lekker he?

Antwoord
Girlsruntogetfit juni 24, 2014 at 10:36

Ik ga ze straks ook maken!! Heb jij misschien nog een recept met speltmeel? Ik heb het in huis maar geen inspiratie om er iets mee te maken!
Liefs

Antwoord
Marit juni 24, 2014 at 11:12

Kijk even naar mijn bananenbrood! Daar gebruik ik speltmeel voor!

Antwoord
Zoe maart 1, 2015 at 16:39

Hoi!
Hoelang en op welke temperatuur moeten deze balletjes in de oven?
Groetjs

Antwoord
Marit maart 2, 2015 at 14:19

Oeps, goede vraag! Heb het gelijk aangepast. 180 graden!

Antwoord
Nadine februari 12, 2016 at 12:05

Hey Marit! Leuk recept! Hoe bewaar je ze??

Antwoord
Marit februari 14, 2016 at 13:50

In plastic folie in de koelkast.

Antwoord
Ingrid juli 7, 2017 at 09:40

Gisteren de balletjes gemaakt, super simpel en lekker! Vanmorgen voor het eerst je bananenbrood gebakken, ook heerlijk! Vraagje: waar bewaar jij je bananenbrood? Vries je het in?

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs