DinerFood

Super snelle, simpele en heerlijke curry met linzen, groente en rijst

geschreven door Marit november 24, 2020 0 comments
Rijst met vegetarische curry

Zo’n recept wat regelmatig bij ons op tafel staat, maar wat ik nog niet eerder met jullie heb gedeeld. Schandalig, want het is super snel, simpel, voedzaam en vooral heel erg lekker. Zo’n recept die je altijd achter de hand hebt, want de meeste ingrediënten heb je standaard in huis (toch?). Rijst met curry, linzen en groente… here you go!

Nodig (voor 2 personen):
  • 100 gram (zilvervlies)rijst
  • blik linzen (400 gram)
  • blik tomatenblokjes (400 gram)
  • pakje kokosmelk (200 ml)
  • 300 gram sperziebonen (broccoli of spinazie is ook lekker!)
  • 1 paprika
  • 1 ui, 2 teentjes knoflook
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • peper & zout naar keuze
  • evt. koriander om het af te maken (you hate it or you love it!)
Doen:
  • Kook de rijst zoals op verpakking staat.
  • Dop de boontjes, snijd door midden en spoel af.
  • Snijd de ui en knoflook klein, verwarm wat (olijf)olie in een bak/wokpan en fruit hier de ui en knoflook in.
  • Voeg de boontjes toe en bak deze 5 minuten mee op middelhoog vuur.
  • Voeg toe aan de pan: het bouillon blokje (even verkruimelen), de kerriepoeder, kokosmelk en de tomatenblokjes (+ peper en zout naar keuze). Wanneer dit gaat pruttelen zet je het op zachtvuur voor zo’n 5 minuten.
  • Ondertussen kun je de linzen uitlekken en afspoelen. Voeg deze ook toe aan de pan. Roer goed en laat nog een paar minuten op zachtvuur staan.
  • Snijd de paprika in kleine stukjes. Deze kun je in de pan gooien, wijzelf vinden het lekker dit op het bord te leggen.
  • Wanneer de rijst en curry klaar zijn kun je het verdelen over twee borden. Eventueel nog wat koriander en…
  • SMULLEN MAAR!

Laat je me weten wat je ervan vond?

Favo Friday #161

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



fitwithmarit

Toon meer... Volgen op Instagram