EventsFoodHotspotsSporten

Sportief en (gezond) eten in Parijs

geschreven door Marit juli 17, 2018 2 Comments
blog foto

Zoals ik al eerder vertelde wil ik naast sporten en eten, ook meer over mijn reisjes delen. En dan vooral in combinatie met (hoe combineer je reisjes met gezond eten en sporten) elkaar. Vorige week spendeerde ik een paar dagen in Parijs. Een stad waar ik tot vorig jaar nog nooit geweest was (behalve in Disneyland), maar dit was mijn derde bezoek dit jaar. Het staat vooral bekend als mode-stad, maar er is ook genoeg te doen op het gebied van sporten en eten. En dat is precies waar ik van hou 😉


In drie uurtjes naar Parijs
Met de Thalys vanaf Amsterdam of Rotterdam ben je bijna net zo snel in Parijs als in Groningen. Tien minuten van tevoren aanwezig zijn (op het station waar vandaan je vertrekt) is vroeg genoeg, wat zo fijn is als je het vergelijk met vliegen. Ik vind de trein sowieso veel fijner, gezien je ook nog iets te zien hebt als je naar buiten kijkt en, niet geheel onbelangrijk, heb je WiFi of 4G terwijl je in de trein zit. Snel, het voelt een stuk veiliger, goedkoper (meestal) en je bent direct in het centrum van Parijs.


Eten in Parijs
Als je in Parijs bent, móét je de dag uiteraard beginnen met een croissantje. Een koffie en een krant erbij en je kunt de perfecte foto voor Instagram maken. Verder kun je Parijs niet verlaten voordat er frietjes, crêpes, macarons, veel wijn en een croque monsieur (of naar mijn idee nog beter: croque madame) genuttigd zijn. Overal zijn wel zulke typische, schattige Franse eettentjes te vinden. Ik vind het altijd zo leuk om in andere landen echt bij die typische tentjes te zitten, maar er zijn ook genoeg hippe hotspots te vinden. Toen ik er laatst was heb ik een route uitgestippeld om een aantal hotspots te bezoeken. Plekjes waar je leuk kunt eten en waar het sfeervol is ingericht. Vooral avocado-toast en acaïbowls zijn erg populair bij de hotspots. Ik sliep vlakbij Paris Nord (het station waarop je aankomt) en liep vanaf daar naar de hotspots Fragments en Season. Een leuk stukje wandelen waar je al veel ziet van de stad. En bij beide een erg hippe, gezellige sfeer met een heerlijke menukaart. Daarnaast kwam ik nog langs een aantal hotspots, die de moeite zijn om te bezoeken wanneer je wat meer tijd hebt. Zo kun je bij Princess Crêpe terecht voor.. uiteraard, de lekkerste crêpes! Je kunt ze helemaal zelf samenstellen en vooral het interieur hier is zo schattig! En als je toch in die buurt bent, raad ik je aan om nog langs ‘Merci’ te gaan. Een conceptstore waar je terecht kunt voor kleding, boeken, posters, accessoires, etc.


Bewegen in Parijs

Waar ik ook ga, mijn hardloopschoenen gaan altijd mee in de koffer. Een plek of stad kun je naar mijn idee pas echt leren kennen tijdens het hardlopen.  Het is altijd wel een stap om het echt te gaan doen (want where to go), maar het is het altijd waard! Ik zoek de avond voordat ik ga rennen altijd wat parkjes op waar ik heen kan lopen. In Parijs heb je veel parken.  Een paar mooie parken zijn rondom Parijs te vinden (zoals Parc de Boulogne, Domaine de Sceaux en Domaine de la Malmaison) en zelf ben ik naar het park Jardins des Tuileries gelopen, wat gelegen is tussen de Seine en de rue de Rivoli en tussen het Louvre en place de la Concorde. Een mega grote ‘tuin’ met prachtige fonteinen en uiteraard ook genoeg toeristen. Ik bezocht het park in de ochtend en dan kun je daar echt heel leuk hardlopen, met een ver uitzicht op de Eiffeltoren.
Zelf vind ik het altijd heel leuk om door een stad te wandelen en een dag fietsen te huren. Zo zie je veel meer dan dat je alles met de metro zou doen. Er zijn genoeg bezienswaardigheden in Parijs, maar ze liggen vaak wel wat uit elkaar, dus tussendoor fietsen is dan snel en ook heel leuk. Er zijn veel fietspaden en soms kun je gewoon over de weg fietsen (dat staat aangegeven).

Mocht je nog nooit of niet vaak in Parijs zijn geweest, dan raad ik je echt aan om te ervaren hoe het is om (zo snel en fijn) met de Thalys te reizen en om al hardlopend, fietsend en wandelend van de stad te genieten.


Gedeelte van de menukaart bij Season. Aanrader!


Hoe schattig zijn de fruittentjes op straat?

   Zo’n leuke hotspot (la formule magique) vlakbij het park Jardins des Tuileries! Allerlei leuke spulletjes en veel lekker eten.

– Dit is een advertorial, lees hier mijn disclaimer. –

2 Comments

Marit juli 20, 2018 at 18:55

Dit artikel was net te laat voor mijn tripje naar Parijs, maar ook zonder heb ik me prima vermaakt. Mijn vriendinnen en ik hebben via The Provence Experience een yogales aan de Seine gevolgd, een aanrader!

Antwoord
Marit juli 23, 2018 at 11:21

Dat klinkt echt geweldig! Wauw!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs