FoodWeetje Woensdag

Spinazie superfood

geschreven door Marit augustus 4, 2014 0 comments

Superfoods, een goede aanvulling op gezonde voeding! Ze bevatten veel extra antioxidanten, bijzonder vetzuren of ‘levende enzymen’. Ik zeg aanvulling, want is gewoon ‘food’ wat net wat extra’s bevat en zorgt voor een boel energie. Chia, macapoeder, goji, je kent het vast allemaal wel… maar het is best prijzig. Er zijn ook ‘gewone’ superfoods die wat meer betaalbaar zijn en waar je net zoveel vitamientjes uit haalt.

SPINAZIE. De koning onder de groenten. Spinazie heeft super veel antioxidanten (voorkomt schade in je lichaamscellen), helpt je ogen te beschermen tegen slijtage van het netvlies en bevat verder ook nog betacaroteen, foliumzuur, fosfor, ijzer en kalium.
Spinazie kun je met van alles eten… Je kunt het door je smoothie heen gooien (als je dit nog nooit hebt geprobeerd hebt: ECHT DOEN!), je kunt het heel makkelijk wokken of koken. Zo’n zak lijkt heel groot, maar slinkt zo!

Spinazie is dus een goedkopere optie om superfood binnen te krijgen en het is zo makkelijk, je kunt er van alles mee. Ik neem bijna iedere dag wel een smoothie met verse spinazie, niets van te proeven en toch heel wat extra vitamientjes. Ik heb vaak last van ijzertekort (wie nog meer?) en dus is dit ook een goede optie om meer ijzer binnen te krijgen!

WIN WIN WIN WIN WIN situatie! Enjoy!

Laat een comment achter

Mijn andere blogs