FoodTussendoortjes

Speciaal voor Valentijnsdag: liefdevolle bonbons

geschreven door Marit februari 14, 2016 1 Comment

Het is Valentijnsdag! Een mooie dag om de geliefde mensen om jou heen extra in het zonnetje te zetten. En hoe kun je dat beter doen dan met CHOCOLADE! Off course! Deze combinatie van chocolade, kokos, karamel en goji bes in een bonbonvorm is verassend lekker en ook nog eens goed gekeurd door mijn valentijn! Verras jij jouw valentijn ook met dit lekkernij? Het is heel gemakkelijk om te maken en ook zeker leuk om te gebruiken voor andere festiviteiten (of gewoon voor een avondje op de bank).

zelfgemaakte bonbonsNodig:
– een bonbonvorm, ik gebruikte één van de Xenos met 15 bonbongaatjes
– 100 gram pure chocolade 72% (ik gebruikte 1 reep van deze chocolade, maar kan met iedere chocolade)
– 30 goji besjes (ook bij veel supermarkten te krijgen)
– 15 kokosblokjes (ook bij de toko te krijgen)
– scheut karamel siroop (deze blijft mijn favoriet en is kcal vrij)

Doen:
Doe in een bakje de chocolade in stukjes en breng een steelpannetje aan de kook. Het bakje kun je op het pannetje zetten, zodat de chocolade smelt.
Ondertussen snijd je de kokosblokjes door de helft.zelfgemaakte bonbons zelfgemaakte bonbons
Als de chocolade gesmolten is verdeel je met een theelepel de chocolade over de vormpjes. Doe dit met iets minder dan de helft van de chocolade, zodat de bodem van het bonbonvormpje bedekt is.
Verdeel de gojibessen en kokosblokjes over de bonbonvormpjes. Doe dan bij in iedere bonbongat een dikke drup karamel siroop, makkelijk te doseren met een theelepel.
Daarover de rest van de chocolade. Zet de bonbonvorm in de vriezer voor minstens twee uur. Ik had ze een hele nacht in de vriezer, dan kan ook prima. Haal ze eruit en bewaar ze in de koelkast (laat ze daar nog even een half uur vriezer-ontdooien).

VOILA, ready zijn jouw heerlijke bonbonnetjes! Enjoy!

zelfgemaakte bonbons

1 Comment

Irma februari 14, 2016 at 22:15

Ohyeah, maaaaken!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs