FoodHET IS...Soep Sunday

Soep Sunday: geroosterde paprikasoep

geschreven door Marit oktober 3, 2021 0 comments
Geroosterde paprika soep

Hallo, daar ben ik weer! Zoals ik al zei ging ik er voor onbepaalde tijd tussenuit. Hoe ik mijn blog wil gaan vormgeven, weet ik nog niet helemaal, maar ik zal niet op de oude manier verder gaan. Op dit moment vind ik het leuker om te bloggen als ik daar zin in heb, in plaats van dat het een moetje wordt. Hopelijk begrijpen jullie dit en blijven jullie met plezier af en toe komen!

Maarrrr zoals je al ziet is het vandaag “Soep Sunday”, een nieuw rubriek op mijn blog. Iedere zondag wil ik een recept delen voor een soep. De herfst is namelijk begonnen en hoe lekker is het dan om bij de lunch een warme kom soep te lepelen. Ik maak iedere zondag een grote pan soep, zodat we daar weer een aantal dagen van kunnen genieten. Wie weet inspireer ik jou hetzelfde te doen!

Deze week een “geroosterde paprikasoep“, waarbij ik me liet inspireren door dit recept. Al jaaaren stond deze soep op mijn “to make” list en eindelijk was het zover. En wat was het lekker!

Nodig (voor 4-6 kommen soep):
  • 3 rode paprika’s
  • 2 tomaten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 500-750 ml groentebouillon
  • tomatenpuree (blikje, 70 gram)
  • peterselie
  • olijfolie, peper & zout
Doen:
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg bakpapier op een bakplaat, was de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd in stukken en leeg deze op de bakplaat. Zet in de oven voor 25 minuten.
  • Als dit klaar is, is het de bedoeling dat je de schil van de paprika’s afhaalt. Dit zou makkelijker moeten gaan door de stukken 5 minuten in een plastic zakje te houden. Bij mij ging het niet heel makkelijk, dus ik ben er halverwege mee opgehouden en heb de schil erom gelaten (niets van gemerkt).
  • Snijd de ui, knoflook, tomaten en peterselie (hoeveelheid naar eigen keuze) in stukjes.
  • Zet de waterkoker met 750 ml water erin aan.
  • Verwarm in een grote pan olijfolie en fruit hierin de ui.
  • Voeg dan de paprika (in iets kleinere stukken), tomaat, ui, peterselie en tomatenpuree toe en bak dit een aantal minuten. Voeg hier wat peper en zout aan toe.
  • Voeg een paar theelepels of groentebouillon blokje toe aan de pan en giet er 500-750 ml water aan toe (hangt er vanaf of je stevige of iets dunnere soep wilt).
  • Breng dit aan de kook en zet daarna op zachtvuur voor 15 minuten (zodat het zachtjes pruttelt).
  • Nu hoef je het alleen nog te blenden/staafmixen. Garneer de soep met nog wat peterselie en evt. een lepeltje crème of haver fraîche.
  • Je kunt de rest van de soep bewaren in de koelkast of in de vriezer.

ENJOY! ♥ 

Geroosterde paprika soep
Geroosterde paprika soep
Geroosterde paprika soep
Geroosterde paprika soep

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



fitwithmarit

Toon meer... Volg op Instagram