Challenge MondayFoodHET IS...Sporten

Challenge Monday – Social check out

geschreven door Marit juli 20, 2015 5 Comments

Hallooootjes! Na tien ge-wel-dig-e dagen met mijn liefde in Italië ben ik weer terug! Man o man, wat hebben we samen een geweldige tijd gehad. De foto’s zijn te mooi om niet te delen, dus er komt vast en zeker een blogje aan!

Het is vast herkenbaar in welke fase ik me momenteel bevind: ik kan best leven zonder mobiel. En dat wil ik doorzetten. Tien dagen amper op internet gezet, behalve om even een foto op instagram te zetten en een berichtje naar het thuisfront te sturen. En o ja, om te delen dat ik AFGESTUDEERD ben! Oohhh, veel te veel leuke dingen in deze blogpost. Ik kom hier allemaal nog op terug.
Terug naar mijn verhaal. Ken je dat gevoel? Geen druk, geen verwachtingen, geen telefoon die de hele tijd af gaat, bla di bla. Sjah, het normale leven. Maar op vakantie is het dan even ZO ZO ZO lekker en fijn zonder. Zonder dat alles. Even weg van alles. En aangezien ik redelijk veel te maken heb social media door deze blog bijvoorbeeld, zit ik ook veel op mijn mobiel. Dat weet ik, daar ben ik me bewust van. Ik wil dat wel minder, maar ook weer niet. Want het is ook hetgeen wat ik leuk vind. Naar mijn idee kan ik ook goed mijn mobiel weg leggen. Maar op vakantie is het weer even extra extra leven zonder mobiel. En wat was het fijn. Nu ik terug ben wil ik weer al te graag mijn heerlijke groente smoothies en work outs met jullie delen, maar toch wil ik weer iets bewuster met mijn internet gebruik omgaan.

Dit is een uitdaging voor mij, maar ik wil JOU bij deze ook uitdagen:

Het uur voordat je gaat slapen wordt er geen mobiel meer aangeraakt/geen instagram, facebook, what’s app meer aangeraakt. Even niet online. Tv kijken (is wel een scherm, maar cold turkey is ook zo’n ding) of een serietje (omg, ik ben sinds een paar weken verslaafd aan Orange Is The New Black, I know.. ik loop achter!) is wel toegestaan. Gewoon even dat uurtje voordat je gaat slapen even een ‘social check out’. Dus stel je gaat om 23:00 slapen, dan leg je je mobieltje vast weg om 22:00, wekker aan en vanaf dan niet meer aanraken tot de volgende ochtend. (Nee! Niet stiekem even kijken om 23:00… prikkels!) Ik weet het, het is een uitdaging, het is heerlijk om voor slapen gaan nog even je tijdlijn af te struinen, maar je weet ook goed dat het goed is om je avond rustig af te bouwen en je niet nog in allerlei gesprekken te mengen. Hierdoor slaap je, zeggen ze, beter en sneller in.

NOU, ik ga de uitdaging aan! Ik ga iedere avond een uur voor het slapen gaan mijn mobiel weg leggen. Doe je mee? Een hele week? Één avond? Deel het met mij op instagram (met wat jou die avond bezig houdt of hoe het is bevallen tijdens je ontbijt de volgende ochtend) met de #socialcheckout

Ik hoop dat je mee doet en ervaart dat het best lekker is even zonder mobiel!

PS. Wat een deelname aan mijn vorige challenge Monday, #trymysmoothie
Ik ga deze week rustig zitten en al jullie smoothies bekijken! Er zit vast genoeg inspiratie tussen voor wat nieuwe blogs, bedankt!

5 Comments

Talitha juli 20, 2015 at 13:57

Ha! Wat een heerlijke challenge! Ik ben net een week lang in Frankrijk geweest – compleet offline. Geen whatsapp, geen instagram, geen facebook, geen telefoontjes. Helemaal niets. Dit werd me ook iets makkelijker gemaakt gezien ik daar simpelweg geen bereik had. Maar het was heerlijk, er was even niets anders dan het moment zelf. Vanaf gisteren weer online én aan het werk. Even wennen. Leuke challenge om dit gevoel toch nog wat langer vast te houden ;)!

Antwoord
Marit juli 22, 2015 at 11:42

Heerlijk inderdaad! Thuis is het gewoon wat moeilijker inderdaad, omdat het makkelijker gaat en het soms gewoon nodig is (om afspraken te maken). Succes deze week!

Antwoord
Marvin juli 21, 2015 at 10:03

Lastig! Maar ik denk dat ik dit wel vol kan houden. Gewoon lekker nog even een uurtje samen op de bank hangen, zonder gestoord te worden door al die appjes 🙂

Antwoord
Sietske augustus 6, 2015 at 16:55

Super goeie actie! Twee jaar geleden trok ik het zelf ook ff niet die sociale druk.. het blauwe vinkje op WhatsApp, continu de mobiel in je hand en de drang om inderdaad Facebook door te spitten. Dus toen heb ik mezelf een challange gegeven om een week zonder social media (incl whatsapp) te doen! En hoe heerlijk was dat! Gewoon weer lekker oldskool bellen met vriendinnen en om je heen kijken in de trein. Zou het zo nog eens doen maar zonder whatsapp mis je toch stiekem ook afspraken haha. Super goed dat je deze challange voorlegt aan andere!!

Liefs Sietske

Antwoord
Marit augustus 10, 2015 at 15:23

Wauw, wat goed! Ik wil het zelf ook wel eens, maar inderdaad die afspraken! Daarom doe ik het juist altijd op vakantie, dan ben je toch niet bij de mensen met wie je kunt afspreken, gewoon even mobiel weg!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs