Toen Tom & ik zo’n tien maanden geleden een paar weekjes op Bali reisden, werden we ontzettend verwend door de healthy hotspots, de verse ingrediënten en het grote aanbod aan fruit. Toen we op het eiland Nusa Lembongan waren heb ik de lekkerste smoothie ooit gedronken. Deze zou ik altijd eens namaken en nu is het er eindelijk van gekomen. Ik weet natuurlijk niet meer precies wat zij erin hebben gedaan, maar mijn versie leek er zeker op en is yuuuummy! Een romige, vullende, healthy, zoete, healthy smoothie met een Snickers smaak.
Nodig:
– 10 gram pinda’s (grote eetlepel)
– 40 gram dadels (4 kleine of 2 grote)
– 1 kleine banaan
– 2 theelepels kokosrasp
– 2 theelepels cacaopoeder
– halve scoop eiwitpoeder (14 gram)
– 200 ml. water of (soja)melk
Doen:
De pinda’s in een koud bakje water en deze minstens 4 uur (of bijv. een nachtje) laten staan.
Leg de dadels ook in een bakje en giet hier kokend water overheen. Zo’n 10 minuten laten staan.
Als bovenstaande gebeurt is in de blender: de pinda’s, dadels, banaan, kokosrasp, cacaopoeder, eiwitpoeder en het water of de melk.
Blenden tot één geheel en genieten maar!