DrinkenFoodOntbijt

Smoothie bowl

geschreven door Marit april 6, 2017 7 Comments

Heerlijk vind ik het om de dag te beginnen met een smoothiebowl. Kleurrijk, een dosis vitaminen en smaakt ook nog eens heel lekker. Nu de lente is begonnen, vind ik een fris ontbijt heerlijk! Veel vroegen zich af hoe dit nu te maken, terwijl het juist zo makkelijk is! Je kunt dan ook veel kanten op met een smoothiebowl, maar bij deze mijn variant.

Nodig:
– 250 gram kwark (soja yoghurt kan ook)
– 1 banaan (100 gram)
– 50 gram spinazie
– fruit naar keuze (aardbeien, blauwe bessen…)
– overige toppings naar keuze (granola, pompoenpitten, gojibessen, kokosrasp, cacao nibs…)
– optioneel: eiwitpoeder

Doen:
De kwark, banaan en spinazie bij elkaar in de blender. Blend dit tot één geheel. Als het niet op gang komt, een heel klein beetje water toevoegen. Als dit geblend is, giet je het over in een ontbijtschaal. Top met whatever you like!

Zoals je kunt zien in de ingrediënten kun je er alle kanten mee op. Je kunt eiwitpoeder toevoegen om het eiwitrijker te maken, je kunt havermout toevoegen als je ‘m wat steviger en voller wilt, je kunt ‘m toppen met waar jij zin in hebt!
Ook kun je de smoothiebowl maken zonder groente (voeg dan wat rood fruit toe aan de smoothie) of vervangen door rode biet, komkommer, avocado, selderij, boerenkool etc.

Just try! Lekker veel kleur toevoegen, afmaken met wat jij lekker vindt en klaar is jouw smoothiebowl!

Enjoy ♥

7 Comments

Manon april 7, 2017 at 07:01

Leuk recept! Ga het zeker op een warme dag eens maken.☉❣ Even een vraagje, als ik havermout wil toevoegen, wordt het recept dan iets anders?

Antwoord
Marit april 7, 2017 at 08:42

Leuk Manon! Als je havermout wilt toevoegen, blijft de rest van het recept hetzelfde. Ik zou dan gewoon 20/30 gram havermout mee blenden!

Antwoord
Lotte april 7, 2017 at 23:00

Hee Marit, sorry dit is geen comment op je artikel. Ik zit alleen al een lange tijd met hetzelfde probleem en ik weet niet hoe ik hier uitkom. Ik heb dus een hele negatieve relatie tot eten. Soms ben ik een tijd super obsessief met eten en sporten en ben ik bang om veel/ ongezond te eten (dan gaat t voor mijn zieke gedachte dus super goed ‘het stemmetje’) en dan na een tijd kan ik er zelf uitkrabbelen en ga ik weer wat beter om met eten en eet ik ook gewoon weer lekkere dingen. Voor mezelf voelt t dan super kut en verschrikkelijk. Omdat het zelf met m’n eet en sportobsessie beter gaat heb ik dan t gevoel dat ik de controle kwijtraak. Dus ik zit contineu in een tweestrijd. Van aan de ene kant superblij zijn dat het beter gaat en aan de andere kant heel bang zijn dat ik de controle kwijtraak. Sorry voor deze lange comment die niet op t artikel sloeg maar ik hoop toch dat je me wilt en kunt helpen. x een hele trouwe kijker/ lezer van je

Antwoord
Marit april 10, 2017 at 14:45

Hey Lotte, bedankt voor je berichtje. Wat rot om te lezen.
Heb je verder op mijn blog rond gekeken? Ik heb hier al veel blogs aan gewijd. Verder kan ik je helaas niet helpen, ik ben geen professional. Op mijn blog deel ik mijn ervaring en tips, maar voor echte hulp kun je het beste bij een professional terecht. Heb je hier al eens aan gedacht?
Ik wens je veel succes.
Liefs, Marit

Antwoord
Lotte april 10, 2017 at 22:44

Dankjewel voor je lieve reactie! Zeker, ik volg je blog en YouTube al een tijdje en je staat zeker in m’n top 3 favoriete blogs. Naar een professionel gaan is gewoon een stap die ik niet goed durf te zetten.. maar heel erg bedankt voor je reactie!

Antwoord
Marit april 11, 2017 at 17:03

Snap ik heel goed, is ook een stap. En het is knap dat je je verhaal doet, er bewust van zijn is ook al een stap! Alleen ik kan je verder geen hulp bieden. Hope you understand!

Antwoord
Lotte april 11, 2017 at 23:04

Dat snap ik zeker, maar met dit ben ik al heel blij! Ga zo door Marit, je bent echt een top blogger/ YouTuber!

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram