FoodLunchOntbijtTussendoortjes

Recept voor een simpel bananenbrood

geschreven door Marit december 10, 2015 20 Comments
Het werd weer eens tijd om een bananenbrood te maken. Altijd fijn om op voorraad te hebben, gezond, makkelijk en lekker. Omdat er altijd van alles aan toe wordt gevoegd, wilde ik het deze keer eens simpel houden.
Bij de voedingswaarden onder het recept kun je zien dat het hoog zit in koolhydraten, wat zorgt voor energie voor je work out!

bananenbrood ingrediënten

Nodig:
– 100 gram speltmeel
– 3 rijpe bananen
– 3 eieren
– 50 gram cranberries
– 20 gram cacao nibs
– theelepel bakpoeder (niet op de foto)

Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle ingrediënten, behalve de cacao nibs en cranberries in de blender. Kan ook in een beslagkom met een staafmixer. Mix het geheel tot een glad beslag. Voeg dan de cranberries en cacao niks toe en roer deze er doorheen. Bekleed een cakeblik met bakpapier, giet het geheel erin en zet in de over voor 30 minuten op 180 graden. Even laten afkoelen en dan aansnijden. Ik snijd het brood altijd in tien plakken. Om te bewaren in de vriezer helemaal laten afkoelen en in plastic folie bewaren. Zo kun je altijd een plak bananenbrood to go pakken! Heerlijk met een laagje pindakaas of honing!

Bakse!

Voedinsgswaarden per plak:
Kcal = 124
Koolhydraten = 20,2 gram
Eiwitten = 4 gram
Vetten = 3,4 gram

Toch iets meer proteïne in jouw bananenbrood? Check dit recept.

20 Comments

Melle december 16, 2015 at 23:02

Oeh ik ben echt superblij dat ik dit recept ben tegengekomen. Dit staat namelijk al een tijdje op mijn lijstje om te maken. Dus YEHEEES vrijdag. BAKDAG! 🙂

Antwoord
Marit december 18, 2015 at 00:12

Ohhhh, leuk! Laat me weten hoe die smaakte! 🙂

Antwoord
Naomi januari 3, 2016 at 12:54

Mag je de speltmeel ook vervangen voor Amandelmeel…?

Antwoord
Marit januari 3, 2016 at 20:55

Zelf gebruik ik dat nooit (geen reden voor, maar spelt bevalt goed) maar volgens mij kan dit net zo goed!

Antwoord
Nan januari 21, 2016 at 11:47

Kan het speltmeel ook worden vervangen door ‘gewoon meel’?

Antwoord
Marit januari 22, 2016 at 10:32

Ja hoor!

Antwoord
Rianne januari 22, 2016 at 23:38

Hi! Moet je echt met een blender/staafmixer werken of kan een normale handmixer ook gewoon?

Antwoord
Marit januari 24, 2016 at 21:18

Het gaat om meel en bananen, dus het is belangrijk dat het goed mengt. Ik weet niet of een handmixer dan voldoende is.

Antwoord
Anne oktober 25, 2017 at 15:49

Als je de bananen even goed prakt met een vork of stamper, kun je daarna prima mixen met een handmixer! Net nog gemaakt op deze manier. Heerlijk!

Antwoord
Janique januari 26, 2016 at 00:33

Hoe lang kun je dit in de vriezer bewaren? Ik ga deze morgen maken! Ben heel benieuwd!

Antwoord
Marit januari 26, 2016 at 10:37

Hangt er vanaf wat voor vriezer je hebt, maar ik bewaar ze altijd wel een maand of twee erin.

Antwoord
Merel augustus 21, 2016 at 20:02

Aaahh zo’n handig recept en het lijkt me ook heel lekkerr!
Zou je eventueel ook de cranberries en cacao nibs weg kunnen laten of is dat niet mogelijk ?

xxx

Antwoord
Marit augustus 22, 2016 at 12:23

Ja hoor, die zijn niet nodig in het recept, maar meer een lekkere toevoeging. Je kan het weglaten of vervangen door iets anders (andere noten/fruit oid.). Geniet ervan!

Antwoord
Merel augustus 23, 2016 at 17:24

aaahh dankjeewel voor je reactie! ?

Antwoord
Merel februari 18, 2017 at 20:41

Heee,
Ik had een vraagjee, ik heb het brood al een aantal keer gemaakt (het is echt superrlekkerr hihi) maar hii zakt telkens in als ik hem uit de oven haal, heeft iemand hier misschien tips voor ? Maaar hij smaakt superr!

xx

Antwoord
Merel februari 18, 2017 at 20:41

Heee,
Ik had een vraagjee, ik heb het brood al een aantal keer gemaakt (het is echt superrlekkerr hihi) maar hii zakt telkens in als ik hem uit de oven haal, heeft iemand hier misschien tips voor ? Maaar hij smaakt superr!

xx

Antwoord
Marit februari 23, 2017 at 09:50

Hey Merel, wat vervelend. Probeer eens 1 of 2 theelepels bakpoeder toe te voegen!

Antwoord
Mir november 6, 2017 at 22:49

Hi! Ik heb dit bananenbrood nu al 10 keer gemaakt en hij is heerlijk, maar hij zakt altijd helemaal in bij mij! Wat doe ik fout? Als ik ‘m uit de oven haal is die geweldig gerezen en mooi vol. Als ik ‘m laat afkoelen in de bakvorm zakt ie in en is het een heel dun massief broodje. Groetjes, mIr

Antwoord
Marit november 8, 2017 at 11:02

Hmmm, echt geen idee, sorry! Nog even in de oven laten staan? Andere temperatuur gebruiken en langer laten staan?

Antwoord
Mir november 6, 2017 at 22:50

Sorry wat stom, ik zie de zelfde ocmment hier boven. Maar ook dat heb ik gedaan, 1,5-2 theelepels bakpoeder toegevoegd..

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs