Bij de voedingswaarden onder het recept kun je zien dat het hoog zit in koolhydraten, wat zorgt voor energie voor je work out!
Nodig:
– 100 gram speltmeel
– 3 rijpe bananen
– 3 eieren
– 50 gram cranberries
– 20 gram cacao nibs
– theelepel bakpoeder (niet op de foto)
Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle ingrediënten, behalve de cacao nibs en cranberries in de blender. Kan ook in een beslagkom met een staafmixer. Mix het geheel tot een glad beslag. Voeg dan de cranberries en cacao niks toe en roer deze er doorheen. Bekleed een cakeblik met bakpapier, giet het geheel erin en zet in de over voor 30 minuten op 180 graden. Even laten afkoelen en dan aansnijden. Ik snijd het brood altijd in tien plakken. Om te bewaren in de vriezer helemaal laten afkoelen en in plastic folie bewaren. Zo kun je altijd een plak bananenbrood to go pakken! Heerlijk met een laagje pindakaas of honing!
Bakse!
Voedinsgswaarden per plak:
Kcal = 124
Koolhydraten = 20,2 gram
Eiwitten = 4 gram
Vetten = 3,4 gram
Toch iets meer proteïne in jouw bananenbrood? Check dit recept.
20 Comments
Oeh ik ben echt superblij dat ik dit recept ben tegengekomen. Dit staat namelijk al een tijdje op mijn lijstje om te maken. Dus YEHEEES vrijdag. BAKDAG! 🙂
Ohhhh, leuk! Laat me weten hoe die smaakte! 🙂
Mag je de speltmeel ook vervangen voor Amandelmeel…?
Zelf gebruik ik dat nooit (geen reden voor, maar spelt bevalt goed) maar volgens mij kan dit net zo goed!
Kan het speltmeel ook worden vervangen door ‘gewoon meel’?
Ja hoor!
Hi! Moet je echt met een blender/staafmixer werken of kan een normale handmixer ook gewoon?
Het gaat om meel en bananen, dus het is belangrijk dat het goed mengt. Ik weet niet of een handmixer dan voldoende is.
Als je de bananen even goed prakt met een vork of stamper, kun je daarna prima mixen met een handmixer! Net nog gemaakt op deze manier. Heerlijk!
Hoe lang kun je dit in de vriezer bewaren? Ik ga deze morgen maken! Ben heel benieuwd!
Hangt er vanaf wat voor vriezer je hebt, maar ik bewaar ze altijd wel een maand of twee erin.
Aaahh zo’n handig recept en het lijkt me ook heel lekkerr!
Zou je eventueel ook de cranberries en cacao nibs weg kunnen laten of is dat niet mogelijk ?
xxx
Ja hoor, die zijn niet nodig in het recept, maar meer een lekkere toevoeging. Je kan het weglaten of vervangen door iets anders (andere noten/fruit oid.). Geniet ervan!
aaahh dankjeewel voor je reactie! ?
Heee,
Ik had een vraagjee, ik heb het brood al een aantal keer gemaakt (het is echt superrlekkerr hihi) maar hii zakt telkens in als ik hem uit de oven haal, heeft iemand hier misschien tips voor ? Maaar hij smaakt superr!
xx
Heee,
Ik had een vraagjee, ik heb het brood al een aantal keer gemaakt (het is echt superrlekkerr hihi) maar hii zakt telkens in als ik hem uit de oven haal, heeft iemand hier misschien tips voor ? Maaar hij smaakt superr!
xx
Hey Merel, wat vervelend. Probeer eens 1 of 2 theelepels bakpoeder toe te voegen!
Hi! Ik heb dit bananenbrood nu al 10 keer gemaakt en hij is heerlijk, maar hij zakt altijd helemaal in bij mij! Wat doe ik fout? Als ik ‘m uit de oven haal is die geweldig gerezen en mooi vol. Als ik ‘m laat afkoelen in de bakvorm zakt ie in en is het een heel dun massief broodje. Groetjes, mIr
Hmmm, echt geen idee, sorry! Nog even in de oven laten staan? Andere temperatuur gebruiken en langer laten staan?
Sorry wat stom, ik zie de zelfde ocmment hier boven. Maar ook dat heb ik gedaan, 1,5-2 theelepels bakpoeder toegevoegd..