DinerFoodLunch

#wattedoenmetpompoen: Salade met pompoen, geitenkaas en kikkererwten

geschreven door Marit oktober 6, 2016 3 Comments

Ik ben nog net niet oranje aangeslagen door al die pompoenen #wattedoenmetpompoen.
Vorig jaar schreef ik al eens een blog met al mijn favoriete pompoenrecepten, afgelopen maandag maakt ik pannenkoek mét jawel.. pompoen (aanrader!) en nu ging ik aan de slag met een salade.

De combinatie pompoen & geitenkaas is ZO lekker! En past naar mijn idee helemaal bij dit seizoen.
Bij deze salade voegde ik geroosterde kikkererwten toe, maar zoals je kunt zien bij de voedingswaarden (onder het recept) is het dan naar mijn idee nog een vrij magere maaltijd. Gebruik dit dan ook als basis en voeg zelf nog toe wat jou lekker lijkt! Zoals falafel, noten of wat kip bijvoorbeeld. .

Nodig (voor 2 personen)
– 400 gram pompoen (helft van (fles)pompoen)
– 100 gram geitenkaas honing (6 plakjes)
– 130 gram (uitgelekt) kikkererwten
– 5 gram kokosolie
– veldsla
– theelepel kaneel + theelepel koekkruiden + snuf zout

Doen:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Ondertussen snijd je de pompoen door de helft en deze ook weer door de helft en dan nog een helft. Verwijder de pitjes. De schil laat ik er gewoon omheen (lekker en makkelijk!). Snijd de pompoen in stukjes.
Verwarm in een bakpan de kokosolie. Bak hier heel kort (1 minuut) de pompoen in samen met de kruiden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de pompoen over. Zet in de oven op 200 graden voor 20 minuten.
Ondertussen de kikkererwten uitlekken en deze in dezelfde bakpan kort aanbakken (nog wat zout erbij) en leg dit naast de pompoen in de oven (dus die kunnen nog 17/18 minuutjes ernaast liggen).

Verdeel de veldsla over de twee borden. Als de pompoen en kikkererwten klaar zijn verdeel je deze ook over de twee borden. Snel de geitenkaas erover verkruimelen, zodat het nog wat smelt (yum).

Eet smakelijk!

Voedingswaarden (per persoon):
Kcal = 308
Koolhydraten = 23 gram
Eiwitten = 14 gram
Vetten = 16 gram

pompoen, geitenkaas en kikkererwten

3 Comments

Katinka oktober 27, 2016 at 11:34

Wauw ziet er heerlijk uit! Hoelang en hoe kan je de pompoen bewaren nadat je hem in de oven heb gegaard?

Antwoord
Marit oktober 27, 2016 at 11:48

Zelf eet ik het dan direct op en bewaar ik de pompoen (die nog vers/niet aangesneden is) in de koelkast. Als je het in de oven doet, miss daarna nog 1 a 2 dagen te bewaren?

Antwoord
Katinka oktober 27, 2016 at 12:15

Helemaal top dankjewel. Receptje is gemaakt en is HEEEERRRLLlIIJJKKK 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs