Als ik uiteten ben, dan ben ik altijd zo blij als je bij je hoofdgerecht koolsalade krijgt. Kool, mayo, rozijntjes… heerlijk! Nu bedacht ik me dat ik dit zelf natuurlijk ook kon maken, dus ik ging aan de slag. Natuurlijk wel met een eigen variant. Geen normale kool, maar rode kool en niet alleen mayo, maar een combi van kwark en mayonaise.
Je kunt de salade ergens bij eten (bij je brood, avondeten…), of bijvoorbeeld gebruiken als basis en nog wat extra dingen toevoegen (noten, kipfilet, groenten, couscous, appel…). Met één portie krijg je in ieder geval al 250 gram groenten binnen!
Nodig (voor 2 personen):
– 300 gram rode kool (zak)
– 200 gram wortel(rasp)
– 50 gram rozijnen
– 100 gram magere kwark
– 20 ml mayonaise
Doen:
Meng alle bovenstaande ingrediënten met elkaar en voilà, jouw koolsalade is klaar! Je kunt ook de helft in een bakje bewaren zo’n twee dagen in de koelkast.
Voedingswaarden (per portie):
Kcal = 241
Koolhydraten = 29 gram
Eiwitten = 8,5 gram
Vetten = 8 gram