FoodPersoonlijkSportenTips

Ritme & balans

geschreven door Marit april 11, 2015 4 Comments

Oké, eerlijk? Af en toe vind ik zo’n week als afgelopen week nog best lastig. Maar. Ik word er steeds beter in. Elke keer is weer een uitdaging, maar een nog grotere les en een nog grotere overwinning.
Een paar dagen weg, heerlijk vind ik het. En ik kan het allemaal dan ook flink los laten. Niet sporten, genieten van al het eten, gezond of ongezond. Maar twee keer in één week is toch wel even een andere uitdaging. Vorig weekend een lang weekend in Londen. Afgelopen dagen in Amsterdam. Niet thuis. Niet in mijn eigen bed, niet naar mijn sportschool, niet in de buurt van mijn sportschoenen en niet in de buurt van mijn eigen keuken. Lastig. Een paar dagen ergens anders volledig genieten kan ik, ook wel langer, dan wen ik er aan. (Geef me een backpack and I am not sure if you will see me again.) Maar als ik dan thuis ben vind ik het ook weer heerlijk dat ik mijn eigen gang kan gaan. Vooral qua slapen, eten en sporten. Ritme is voor mij heel belangrijk, ik kan hier best wel autistisch in zijn (How to survive a fitgirl?).

Na een paar dagen Londen zat ik weer lekker in m’n ritme, maar m’n nichtje uit Australië, die tijdelijk in Europa is, kwam een paar dagen naar Amsterdam. Natuurlijk moest ik daar heen! Drie jaar geleden heb ik drie maanden bij haar in Melbourne gespendeerd en ik heb haar ontzettend gemist.
Uit m’n ritme dus weer. Maar nu, ik type dit terwijl ik in de trein terug zit, merk ik dat ik het er allemaal zo voor over heb. Ik voel me fijn door het goed slapen, sporten en gezonde eten, hecht er veel waarde aan, het is mijn levensstijl, iets waar ik heel happy van en door wordt. Iets wat eerder als obsessie was, is nu echt mijn ontspanning en m’n ritme geworden. Maar ik voel me nu nog fijner doordat ik merk dat ik het goed in balans weet te houden.

Ik heb in Londen, maar nu ook in Amsterdam, echt een geweldige tijd gehad. Echt, het weer en natuurlijk het zien van mijn nichtje. Heerlijk bijgekletst in het Vondelpark en op heel wat terrasjes. Hoe erg ik ook kan genieten van biertjes, wijntjes, taart, patat en saté, ik kan ook niet wachten om weer lekker m’n kwarkie met havermout en fruit te eten en weer terug in m’n ritme te komen.
Ik merk door zulke dagen toch echt verschil aan mijn energie, lichaam en huid. Door ritme gaat school ook veel beter. En dat heb ik nu vooral nodig. Focussen op school. Nog drie maandjes.

Het belangrijkste wat ik er nu uithaal is dat ik enorm heb genoten van deze dagen, ik hier onwijs gelukkig van word en ik me vooral niet schuldig voel. Hier ook op een bepaalde manier mijn energie uit haal, maar dat ik ook echt ritme nodig heb om en blij ben m’n ‘normale’ dingen weer te doen. Woehoe! Happy weekend!

4 Comments

Juliette april 12, 2015 at 09:20

Zo herkenbaar.. Wat je zegt ik kan er ook best autistisch in zijn. Ik plan vaak van te voren en als er dan iets anders loopt waardoor ik anders eet of niet kan sporten krijg ik een soort van onrust. M’n balans hierin vinden is soms een beetje zoeken, fijn om te lezen hoe jij hiermee omgaat! Binnenkort ga ik fulltime aan het werk en ik ben heel benieuwd (en wat onrustig) hoe ik het dan allemaal ga managen voor mezelf qua regelmaat (eten, sporten, slapen)

Antwoord
Marit april 16, 2015 at 11:54

Oeh, altijd spannend, full time! Rustig aan doen en vind hier je eigen weg in! Succes in ieder geval 🙂

Antwoord
Charlotte april 12, 2015 at 09:30

Hoi Marit,

Wat ik in je verhaal herken is dat je tijdens een weekend weg enorm kan genieten van dingen die je normaal nooit zoveel zou nemen. Voor mij is daarna de balans heel lastig te vinden, alsof ik weer ‘gewend’ ben aan alles eten wat je maar wil. Het gebeurt bij mij veel vaker dat ik 3-4 dagen gezond en ook best gebalanceerd eet en sport, met ook elke dag wel wat lekkers op het menu, en dat ik dan een eetbui krijg en voor mijn gevoel alles weer ‘verpest’. Heb jij dat ook nog weleens en heb je daar misschien tips voor? Ik vind je Blog heel leuk te lezen, goed te zien dat er meer ‘normale’ meiden zijn die fit willen zijn en dat dit dus haalbaar is. De inspiratiedingen op pinterest bijvoorbeeld gaan volgens mij alleen over modellen.

Groetjes, Charlotte

Antwoord
Marit april 16, 2015 at 11:54

Hoi Charlotte,

Dankje! Het is ook lastig om er een balans in te vinden, want je kunt er ook in doorslaan: te veel lekkers. Probeer jezelf niet te veel te ontzeggen en bewuste keuzes te maken. Niet ieder momentje hoeft ongezond te zijn. Gezond kun je ook heel lekker maken en daar kun je heel erg van genieten. Als je jezelf te veel ontzegd, krijg je sneller een eetbui, naar mijn idee. Dus probeer daar een middenweg in te vinden, succes!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram