DinerFood

Recept voor romige risotto

geschreven door Marit januari 27, 2015 2 Comments

Risotto, ja dat hoort romig te zijn. Dat is juist wat ik er zo lekker aan vind. Maar deze is extra rooomig! Door de kruidenkaas.
Risotto duurt altijd even om te maken en dit maaltijdje is ook niet mega gezond, maar er zitten wel groenten in en het is gewoon mega lekker. Leuk om te maken als je wat extra tijd hebt en zin in yummmmy food!

Wat je nodig hebt: (voor ongeveer 2/3 personen)
– risotto (joh!)
– groenteboullion
– ui
– champignons
– spekjes
– rode paprika
– rucola
– roomkaas (euroshopper, hoppa!)

De ingrediënten zijn een beetje jouw keuze en ook de hoeveelheid ervan. Je zou bijvoorbeeld ook de spekjes kunnen vervangen door kip. Het kan ook zeker zonder roomkaas, omdat er door de bouillon al smaak aan zit, maar toch wel erg lekker hoor 😉 Lust je geen champignons? Prei, courgette of spinazie is ook heerlijk!

Doen:
Zet een pan met water op en breng dit aan de kook. Doe hier 1 of 2 groentebouillon tabletten bij. Snij het uitje en fruit deze in een bakpan. Doe hier de risotto bij (ik deed op gevoel) en zorg dat dit een beetje gebakken is. Daarna giet je er steeds wat bouillionwater bij, tot het oplost. Steeds weer, totdat de risotto eetbaar is. (Duurt echt wel een halfuurtje!)
Ondertussen kun je dus in een andere pan de spekjes bakken. De champignons snijden en erbij. Als dit klaar is, plus de risotto. Dan kun je alles bij elkaar doen. Doe er roomkaas naar smaak bij. Paprika er doorheen en dit hele mengsel leg je op een bedje van rucola!

Nu ik het zo opschrijf, krijg ik er alweer zo’n zin in. Snel weer maken!

Eet smakelijk!

2 Comments

Sharmayn januari 29, 2015 at 18:56

Ik ben dol op risotto en dit recpt klinkt heel lekker :). Zelf maak ik regelmatig risotto met geroosterde groenten.

Antwoord
Digna februari 10, 2015 at 10:52

Ik vind die combo met champignons en spekjes altijd zo lekker! Als ik risotto maak moet ik oppassen dat ik me niet ram vol ga eten haha.

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram