DinerFood

Recept voor romige risotto met tilapia vis

geschreven door Marit februari 4, 2016 1 Comment

Je hebt zulke recepten die je ooit hebt gemaakt, die heerlijk waren, maar die je dan weer vergeet. Risotto is daar één van. Wij eten best eenzijdig thuis, zijn snel tevreden en hebben vaak ook niet al te veel tijd om te koken. Daarom denk ik ook nooit zo snel aan risotto, maar gosh! Afgelopen tijd weer een paar keer gemaakt en het is toch iedere keer weer genieten. Leuk om mee af te wisselen en als je niet te veel trek hebt voor je begint met koken, is het best te doen (die risotto gaar krijgen duurt zo lang). Deze versie was ook zeer geslaagd, daarom deel ik ‘m met jullie!

Nodig (voor 2 personen):
– 150 gram risotto rijst
– 300 gram tilapia vis (kan ook panga)
– 2 kruidenbouillion tabletten
– 45 gram roomkaas (paturain)
– 300 gram tuinerwtjes (uit de vriezer)
– 1 rode paprika
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook

Doen:
Vul de waterkoker en zet deze aan.
Snijd de ui en knoflook. Wat olie in de pan en bak de ui en knoflook. Doe de risotto rijst er bij in en wok dit nog even mee. Daarna doe je er wat water bij in, zodat alles onder water staat. Doe ook de bouillon tabletten erbij en zorg dat deze zich oplossen. En nu is het een kwestie van wachten tot de rijst het water opneemt en er dan weer water bij, dat duurt bij mij meestal zo’n 30 minuten. Ondertussen kun je de tuinerwtjes in een pannetje met water aan de kook brengen en deze gaar koken. In een andere pan kun je de vis bakken. Snijd de paprika in kleine stukjes.
Als de tuinerwtjes klaar zijn giet je deze af. Als de risotto ook klaar is voeg je de roomkaas, doperwtjes en paprika hierbij. Even met elkaar mengen.
Schep op een bordje, vis ernaast en…

Bon apetit!

1 Comment

Anne november 15, 2016 at 17:23

Jemig, kom ik even 9 maanden later pas dit recept tegen (oeps!?) maar dit ga ik zeker uitproberen binnenkort!! Klinkt heerlijk!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram