FoodTussendoortjes

Recept voor gezonde cookie dough balletjes

geschreven door Marit december 17, 2015 1 Comment

Dinsdag voelt voor mij als zondag. Meestal ben ik op deze dag ‘vrij’ en dus is dit de dag dat ik de hele dag aan deze blog zit te werken. Zo maak ik wat receptjes (en eet ik deze op), schrijf ik de receptjes uit, schrijf wat andere blogjes, doe mijn mails etc. Afgelopen dinsdag maakte ik twee recepten en vroeg welke ik moest delen, het merendeel ging voor de cookie tough balletjes, dus bij deze! Het recept voor de carrotcake balletjes die je op de achtergrond kunt zien, wordt ook snel gedeeld!

Dit recept kwam ik een tijdje geleden bij Lisa Goes Vegan tegen. GEK ben ik op cookie dough (ijs van Ben&Jerry), dus ik moest dit proberen! Lisa ken ik al een tijdje en wat ik zo dapper en mooi aan Lisa vind is dat ze veganistisch is! Het oorspronkelijke recept is dus veganistisch, maar ik kon het niet laten een beetje van mezelf toe te voegen en wat aan te passen. Het was een ontzettend plakkerige bende, maar jeetje, dat was het zooooo waard! Het proeft echt naar cookie dough, maar dit recept bevat gezondere ingrediënten dan het onweerstaanbare bakje ijs uit de winkel. Heerlijk om te maken en af en toe van te snacken.
Hier dus het recept voor ‘cookie dough balletjes à la Marit’.

Nodig:
– blik kikkererwten (400 gram, uitgelekt 265 gram)
– 10 verse dadels (ik had zulke grote verse waar je de pit nog uit moest halen)
– 3 eetlepels pindapasta of een andere notenpasta
– 1 scoop vanille eiwitpoeder (kan weggelaten worden, maar kies dan voor een eetlepel honing)
– 2 eetlepels koek/speculaas kruiden
– 3 eetlepels water
– 60 gram pure chocolade

Doen: 
Be ready voor een plakkerige bende, maar oh zooo lekker resultaat.
Ontpit de dadels en snijd in kleine stukjes. Laat de kikkererwten uitlekken. Doe deze in een bak met de ontpitte dadels en mix dit geheel. Ik gebruikte zelf een staafmixer. Daarna voeg je de pindapasta (of andere notenpasta), de eiwitpoeder, de kruiden en het water toe. Mix dit geheel tot een glad beslag. Het beslag is klaar. Nu de pure chocolade toevoegen, dit deed ik door de chocolade langs een mesje te halen, zodat het in kleine stukjes brokkelde. Even roeren, je handen vochtig maken en dan kun je balletjes draaien. Het lijkt moeilijker dan het is, je moet gewoon steeds een klodder pakken en dit op een bord weten te krijgen. Zet het bord in de koelkast voor zo’n twee uur en voilaaaaaaa…

ENJOY ENJOY ENJOY!

cookie dough balletjes

1 Comment

Marvin december 18, 2015 at 09:40

Lekker! Ik ben ook gek op Cookie Dough van Ben & Jerry’s. En vroeger bij het bakken van koekjes at ik ook altijd de restjes van het beslag op haha..

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram