Ook zo gek op koffie? En dan het liefst een latte macchiato met vanille siroop. Hoe fijn als je dezelfde smaak kan creëren in een cake? En dan ook nog eens super verantwoord. Ik ging de uitdaging aan en voilà, hierbij het recept van een heerlijke cake met koffie en vanille smaak. Met ook nog eens gunstige voedingswaarden: boordevol eiwitten. Check die onder het recept.
Mocht je overigens niet van koffie houden, kan het ook prima zonder.
Nodig:
– 150 gram speltmeel
– 500 gram kwark
– 3 extra sterke espresso’s (zo’n 120ml)
– 2 eieren + 1 eiwit
– 3 scheppen vanille eiwitpoeder (84 gram)
– 1 zakje vanille suiker
– 3 theelepels bakpoeder
Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Zet de espresso’s. Zo sterk mogelijk, als je van koffie houdt!
Doe bovenstaande ingrediënten in een bak en mix deze met een staafmixer.
Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet het mengsel hierin.
In de oven voor zo’n 35 minuten (altijd in de gaten houden). Laten afkoelen en daarna in 10 plakken snijden.
Als de cake afgekoeld is wikkel ik het in folie, de ene helft in de koelkast voor tussendoortjes de komende dagen, de andere helft in de vriezer.
Voedingswaarden per plak:
Kcal = 128
Koolhydraten = 12, 1 gram
Eiwitten = 14,7 gram
Vetten = 2,3 gram
18 Comments
Deze ga ik zeker een keer proberen! Ziet er heerlijk uit.. ??
Lijkt me lekker! Maar kan je het eiwitpoeder weglaten? Of vervangen door iets anders? En hoeveel ml waren hou drie espresso’s ongeveer? Voordat de cake veel te nat is :).. Bedankt!
Ik gebruikte ongeveer 150 ml. espresso. Je zou het in principe weg kunnen laten, maar dan zou ik iets van honing of suiker toevoegen voor de smaak.
Je brengt me wel op een idee! Ik ga eens proberen er een vegan variant van te maken.. cake met koffie en een bakje koffie .. heerlijk 🙂
Oeh klinkt goed, enjoy!
Kan je het eiwitpoeder ook in een andere smaak gebruiken of is het idee van de cake dan weg?
Nee hoor, zou best wel kunnen! Iets met chocolade lijkt me ook erg lekker!
Goed idee! Lekker ook voor een lange ochtend run, denk ik! 🙂
En voor er na 😉
Ik ga m ook eens proberen!
Ik snap het niet! Heb precies het recept gevolgd maar hij smaakt echt heel muf :(.. Heb er maar wheytella opgesmeerd om er enigszins van wat van te maken.. Heel jammer
Hmmm, wat jammer om te horen. Muf door de koffie of? Maar met wheytella ook lekker toch 😉
Dit klinkt wel erg lekker en aantrekkelijk. Ga toch maar eens aan het bakken
Ik heb hem ook gemaakt maar dan met 150gram havermout en omdat die vrij nat was een uurtje in de oven gedaan ??
Doen jullie de cake maken met magere kwark?
IK (Marit is er maar één ;)) doe dat met magere kwark inderdaad!
Hoi! Ik heb het recept uitgeprobeerd, want hij klonk ontzettend lekker! Mijn probleem was een beetje dat hij maar niet gaar wilde worden.. Waarschijnlijk heb ik er te veel koffie in gedaan 😉 maar dat was natuurlijk wel jammer. Volgende keer beter!
Ik heb inmiddels al meer recepten op je site gezien die ik uit kan proberen, dus dat gaat helemaal goed komen!
Lang genoeg in de oven gehad met bakpoeder? Te veel koffie zorgt eerder voor nat, niet perse dat ie niet gaar wordt. Hoop volgende keer beter!