FoodOntbijtTussendoortjes

Recept voor een gezondere versie van ontbijtkoek

geschreven door Marit april 30, 2016 14 Comments

Ik hou er zo van: ontbijtkoek. Vooral met een laagje boter. Ook erg handig om als tussendoortje mee te nemen, maar eigenlijk niet heel gezond, want het zit boordevol suikers. Ik maakte daarom deze gezondere variant. Erg lekker, je hele huis ruikt naar ontbijtkoek en super handig als tussendoortje. En alles smaakt natuurlijk beter als je het zelf en vers maakt. Als je naar de voedingswaarden onder het recept kijkt, zie je dat het vooral koolhydraten levert, wat zorgt voor energie.

Nodig:
– 250 gram speltmeel
– 3 eieren
– 2,5 eetlepels appelstroop (50 gram)
– 2 eetlepels honing (20 gram)
– 1 eetlepel speculaas kruiden (ik gebruikte deze van Green Gypsy)
– halve eetlepel kaneel (als je ervan houdt)
– 2 theelepels bakpoeder
– 100 ml. water

Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix bovenstaande ingrediënten in een beslagkom tot één geheel.
Doe in een cakeblik bakpapier en giet hier het mengsel in.
In de oven voor 25 minuten op 180 graden.
Even laten afkoelen, in 10 plakken snijden en aanvallen! Warm het lekkerst. Als je er een paar dagen van wilt genieten, pak je het in folie in en bewaar in de koelkast.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden (per plak):
Kcal = 131
Koolhydraten = 21 gram
Eiwitten = 5,3 gram
Vetten = 2,6 gram

14 Comments

Quinty mei 1, 2016 at 15:28

Ik ga dit recept zeker eens proberen!

Antwoord
Marit mei 2, 2016 at 09:23

Oeh dit recept ga ik zo maken! Lekker als tussendoortje tijdens het leren. Thanks!

Antwoord
Marit mei 2, 2016 at 10:39

Jaaaa, super goed tussendoortje, leerse!

Antwoord
Mandy mei 3, 2016 at 12:49

Bij mij blijft de ontbijtkoek te vloeibaar in het midden 🙁 wat doe ik verkeerd?

Antwoord
Marit mei 6, 2016 at 11:51

He, das gek… Heb je er genoeg bakpoeder in?

Antwoord
hennie mei 3, 2016 at 20:02

echt hemels deze ontbijtkoek ;-))

Antwoord
Marit mei 6, 2016 at 11:50

Leuk om te horen, geniet ervan! 🙂

Antwoord
Kim mei 9, 2016 at 13:26

Leuk recept:-)!!

Antwoord
Laura juni 16, 2016 at 01:16

Hey,hoe groot is de bakvorm die je hebt gebruikt?

Antwoord
Marit juni 16, 2016 at 18:25

De normale! Weet zo even niet hoeveel cm, maar de normaalste zeg maar haha!

Antwoord
Teun juli 29, 2016 at 17:23

Kan ik ook havermeel gebruiken in plaats van speltmeel?

Antwoord
Marit juli 29, 2016 at 17:36

Heb ik zelf nog nooit gebruikt, maar lijkt me dat dit kan!

Antwoord
Bouman november 25, 2018 at 10:02

Hoeveel plakken haal je er uit?

Antwoord
Marit november 27, 2018 at 08:28

10 plakken! Staat in het recept! 🙂

Antwoord

Mijn andere blogs