Ik hou er zo van: ontbijtkoek. Vooral met een laagje boter. Ook erg handig om als tussendoortje mee te nemen, maar eigenlijk niet heel gezond, want het zit boordevol suikers. Ik maakte daarom deze gezondere variant. Erg lekker, je hele huis ruikt naar ontbijtkoek en super handig als tussendoortje. En alles smaakt natuurlijk beter als je het zelf en vers maakt. Als je naar de voedingswaarden onder het recept kijkt, zie je dat het vooral koolhydraten levert, wat zorgt voor energie.
Nodig:
– 250 gram speltmeel
– 3 eieren
– 2,5 eetlepels appelstroop (50 gram)
– 2 eetlepel honing (20 gram)
– 2 eetlepels speculaas kruiden
– 2 theelepels bakpoeder
– 100 ml water
Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix bovenstaande ingrediënten in een beslagkom tot één geheel.
Doe in een cakeblik bakpapier en giet hier het mengsel in.
In de oven voor 25 minuten op 180 graden.
Even laten afkoelen, in 10 plakken snijden en aanvallen! Warm het lekkerst. Als je er een paar dagen van wilt genieten, pak je het in folie in en bewaar in de koelkast.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden (per plak):
Kcal = 131
Koolhydraten = 21 gram
Eiwitten = 5,3 gram
Vetten = 2,6 gram
14 Comments
Ik ga dit recept zeker eens proberen!
Oeh dit recept ga ik zo maken! Lekker als tussendoortje tijdens het leren. Thanks!
Jaaaa, super goed tussendoortje, leerse!
Bij mij blijft de ontbijtkoek te vloeibaar in het midden 🙁 wat doe ik verkeerd?
He, das gek… Heb je er genoeg bakpoeder in?
echt hemels deze ontbijtkoek ;-))
Leuk om te horen, geniet ervan! 🙂
Leuk recept:-)!!
Hey,hoe groot is de bakvorm die je hebt gebruikt?
De normale! Weet zo even niet hoeveel cm, maar de normaalste zeg maar haha!
Kan ik ook havermeel gebruiken in plaats van speltmeel?
Heb ik zelf nog nooit gebruikt, maar lijkt me dat dit kan!
Hoeveel plakken haal je er uit?
10 plakken! Staat in het recept! 🙂