FoodTussendoortjes

Verantwoorde cheesecake squares

geschreven door Marit juni 12, 2018 26 Comments

I love cheesecake! Vooral met dit zomerse weer is het heerlijk verfrissend. Gezond is het niet, maar hé, dat moet af en toe kunnen! Toch heb ik ook een lekker recept voor healthy cheesecake! Super makkelijk, lekker en meer verantwoord dan ‘echte’ cheesecake. Leuk om te maken voor anderen, maar vooral voor jezelf 😉

Nodig:
– 50 gram dadels
– 150 gram notenmix
– 3 eetlepels kokosolie (30 gram)
– 750 gram magere kwark
– 2 scoops eiwitpoeder vanille (56 gram)
– 1 eetlepel honing (15 gram)
– 6 blaadjes gelatine
– 100 gram (bevroren) frambozen

Doen:
Ontpit de dadels en laat ze weken in een kommetje met heet water.
Doe dan de dadels, noten en kokosolie bij elkaar en vermaal dit (met een keukenmachine of food processor). Dit wordt een plakkerige bende, maar dat is juist goed.
Verdeel het mengsel in een brownieblik of vierkante springvorm en druk goed aan (ik gebruikte gewoon een taartvorm en sneed er daarna vierkantjes uit). Dat is de bodem.
Leg de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
Voor de vulling doe je de kwark met het eiwitpoeder en de honing samen in een steelpannetje en zet het op een laag vuur, het hoeft niet te koken. Als de gelatine klaar is doe je deze in het pannetje en roer dit door het mengsel tot dat het is opgelost. Zet het vuur uit en meng de frambozen erdoor heen. Mooi als ze heel blijven, maar toch al een lichtroze kleurtje achterlaten.
Haal de pan van het vuur en giet het mengsel over de bodem.
Laat het het 2 uurtjes stijf worden in de koelkast en dan kun je het aansnijden (in 12 stukken) en ervan smullen!

Voedingswaarden (per stukje):
Kcal = 198
Koolhydraten = 9,3 gram
Eiwitten = 14,2 gram
Vetten = 12 gram

26 Comments

Kyra april 24, 2016 at 14:02

Hoi Marit!

Is Gelatine noodzakelijk? Ik ben vegetarier namelijk.. Lijkt mij namelijk wel een super lekkere healthy snack!

Groetjes, Kyra

Antwoord
Marit april 24, 2016 at 14:09

Hi Kyra,

Ja, dat is het jammere, de gelatine. Denk dat het wel echt nodig is, want anders stort ie in elkaar… Misschien kun je mijn andere cheesecake variant proberen? (Kun je vinden via zoekfunctie, bevat geen gelatine!)

Antwoord
Ina april 24, 2016 at 19:47

Hey,
Je zou ook agaragar kunnen gebruiken. Bij ons in de Jumbo te koop. Is een plantaardig gelatine middel. Erg bekend in de Arabische keuken.
Succes

Antwoord
Kyra april 25, 2016 at 09:56

Bedankt voor de tip! 🙂

Antwoord
Marit april 25, 2016 at 11:38

Wat een goede tip, bedankt!

Antwoord
Irma april 24, 2016 at 14:56

Geniaaaal. Maken deze handel! 🙂

Antwoord
Marit april 25, 2016 at 11:39

Zeker weten!

Antwoord
Aïda april 25, 2016 at 22:57

Wij hebben ‘m net gemaakt! Heeeeeeerlijk ?

Antwoord
Marit april 29, 2016 at 08:08

Yeahhh, goed om te horen!

Antwoord
Anne april 30, 2016 at 15:20

Hi Marit, dankje voor het recept! Hij staat nu in de koelkast op te stijven, ben benieuwd! Kan je de taart ook invriezen? Ik ga namelijk maandag op vakantie en zou zonde zijn anders!

Antwoord
Marit mei 1, 2016 at 12:22

Hi Anne, yum, lekker! Denk wel dat je het kunt invriezen, maar als je ‘m dan weer laat ontdooien kan het zijn dat ‘ie iets sloffer is. Veel plezier op vakantie!

Antwoord
Evelien mei 1, 2016 at 23:19

Hmm wat ziet dit er lekker uit! Ben alleen niet zo’n fan van een hele uitgesproken kokossmaak zoals bijv een bounty smaakt.. Geeft de kokosolie een hele sterke kokossmaak of maar een klein beetje?

Antwoord
Marit mei 2, 2016 at 10:40

Neeeee, totaal niet! Desnoods gebruik je normale boter! Het gaat erom dat de dadels en noten plakt zodat je het als bodem kan gebruiken.

Antwoord
Bo mei 18, 2016 at 10:22

Lijkt me een super lekker recept! Is het eiwitpoeder noodzakelijk?

Antwoord
Marit mei 18, 2016 at 15:45

Niet noodzakelijk, wel lekker! Als je dit weglaat, zou ik wel wat honing toevoegen!

Antwoord
Nienke mei 29, 2016 at 15:17

Hoeveel stukjes kun je hieruit maken? ivm de voedingswaarden. Thanks!

Antwoord
Marit juni 12, 2018 at 06:52

Hoi Nienke, 12 stukjes! 🙂

Antwoord
lara mei 30, 2016 at 02:49

Hi!
Ik heb ze gemaakt, echt mega yummy! Alleen volgens mij kloppen de macro’s die je hierboven hebt staan niet? Althans, het lijkt me nogal lage koolhydraten en proteine voor de hoeveel kcal. Kan het helaas ook net niet lezen op de foto van het tijdschrift! Of heb ik het fout?

Thanks!!

Antwoord
Marit juni 12, 2018 at 06:52

Hi Lara, je hebt gelijk! Ik heb de macro’s aangepast! Fijn dat het zo lekker was! 🙂

Antwoord
Marc juni 6, 2016 at 16:24

Deze is echt zalig!!
Voor een hele taart (25 gr kokosolie gebruikt) waren mijn macro’s als volgt
Kcal: 2077, Koolh: 97, eiwit: 140, Vetten: 49 gr Vezels 8,1
Ik sneed er met gemak 12 redelijk grote stukken uit.

Antwoord
Jolien Parmentier juni 23, 2016 at 14:44

Hi Marit,

Dat eiwitpoeder, is dat noodzakelijk om dit receptje te doen slagen?
Kan je dat eventueel door iets anders vervangen?

Dankjewel!

Jolien

Antwoord
Marit juni 23, 2016 at 15:39

Hi Jolien,
Ja, ik vind van wel. Je zou het kunnen proberen met bijvoorbeeld honing, maar de whey vanille geeft wel echt veel smaak…

Antwoord
Pet juli 16, 2016 at 17:37

Waar kan ik dat eiwitpoeder vanille kopen?

Antwoord
Marit juli 17, 2016 at 09:17

je kunt erop klikken!

Antwoord
Ivp oktober 11, 2016 at 22:17

Ik hou niet zo van dadels, waar zou ik die door kunnen vervangen? Of waar zou ik de bodem dan van kunnen maken?

Antwoord
Marit oktober 13, 2016 at 10:45

Rozijnen dan? Of een ander gedroogd fruit? Anders zou je het gewoon misschien met wat meer kokosolie kunnen proberen, maar dat weet ik niet zeker.

Antwoord

Mijn andere blogs