Als je mij volgt op Instagram zie je het vaak voor bij komen: mijn havermout ontbijtjes. I love it! Sinds ik een paar jaar geleden begon met gezonder eten, kwam ik bij de havermout terecht. Maar hoe die (lekker) te maken heeft me even geduurd. De eerste paar keren maakte ik het met water en alleen havermout. Niets voor mij, saai en geen smaak. Ik leerde al snel dat je het op je eigen manier lekker kunt maken. Door wat met melk te maken bijvoorbeeld, fruit toe te voegen en te toppen met superfoods. Superfoods zijn inmiddels wat overrated, maar ik vind ze nog steeds heerlijk en een goede toevoeging aan mijn eetpatroon. De kokosblokjes die ik toevoeg zijn niet veel meer dan een blokje suiker, maar deze kan ik inmiddels niet meer wegdenken, zo lekker smeltend in mijn havermoutje!
De laatste tijd ben ik vooral verslaafd aan warme havermout met frambozen. Het werkt voor mij als een perfect ontbijt voordat ik ga sporten, maar ook voor een ochtend werken. Ik blijf er lang verzadigd door en krijg er energie van. Onder het kun je de voedingswaarden vinden.
Vaak maak ik mijn havermout op deze manier (havermout, water en eiwitpoeder) en voeg toe waar ik zin in heb (bijv. banaan, kiwi, appel, kaneel, noten, pompoen/zonnebloempitten, gojibessen, moerbeien, pindakaas, schuddebuikjes, kokosrasp, kokosblokjes….)
Hoe ik mijn favoriete havermoutje maak ga ik je nu vertellen, want ik hoop dat je het zelf ook snel gaat maken! Voor mij een perfect en heerlijk begin van de dag.
Nodig:
– 50 gram havermout
– 300 ml. water
– halve scoop vanille eiwitpoeder (14 gram)
– 75 gram bevroren frambozen
– eetlepel pompoenpitten (10 gram)
– eetlepel moerbeien (10 gram)
– eetlepel kokosblokjes (10 stuks)
Doen:
Doe de havermout in een steelpannetje en voeg het water hier aan toe. Breng dit aan de kook en roer dit regelmatig door. Als het dikkig begint te worden voeg je de frambozen toe en roert deze mee, hierdoor wordt de pap roze (yes). Als het één geheel is, dus papperig en niet waterig meer, dan kun je het vuur uitzetten (na ongeveer 5 a 10 minuten). Voeg de halve scoop eiwitpoeder toe en roer deze er doorheen. Schep het dan over in een kommetje en ga aan de slag met je toppings (naar keuze)!
Voedingswaarden bovenstaand recept:
Kcal = 405
Koolhydraten = 52 gram
Eiwitten = 22 gram
Vetten = 10 gram
Hieronder nog wat inspiratie:
14 Comments
Net geprobeerd! Echt heerlijk! Ga ik vaker maken 🙂
Yeah, goed om te horen!
Hoeveel gram is een halve scoop eiwitpoeder?
14 gram!
Hoi marit. Wat kan ik in plaats van eiwit poeder het beste gebruiken?
Iets van honing zou ik dan doen, om het een beetje zoet te maken 🙂
Waaaauw ik ben Via jou Instagram op je site gekomen! Wat doe je dit leuk en Super lekkere recepten!!! Voel me er helemaal in thuis,Jij hebt er een fan en trouwe volgster bij Marit!
Dankjewel, leuk!
Dankjewel ! Ga hem morgen proberen ☺
Hey hoi! Kun je dit ook ‘s avonds al klaarmaken & de volgende ochtend opeten?
Ja, dan kun je het als overnight oats maken. Ik zou dan de havermout en water in de koelkast zetten en de volgende dag pas de toppings erop.
Is dit ontbijt voor de bulk of voor de cut, want ik zit normaal in de ochtend veel hoger in kcal en ik vroeg me af of dit niet een beetje weinig is?
Hi Tim,
Het is niet perse een ontbijt voor de bulk of cut, ik denk dat hoeveel en wat je eet voor jouw cut of bulk voor iedereen anders is. Dus mocht je het hoger in kcal willen, dan zou ik gewoon meer havermout toevoegen? 🙂
Hoi! Eindelijk een havermoutrecept waar ik iets aan heb haha. Ga het snel proberen. In plaats van water kan ik dus ook 300ml melk gebruiken in dit recept?
Veel plezier Down Under!