Pannenkoekjes zonder ei, kan dat lekker zijn? Dit is het bewijs! De chiazaad zorgt niet alleen voor een smeuiïge substantie en een lekkere bite, het is ook nog eens een bron van eiwitten, gezonde vetten en vezelrijk. Een super voedzaam begin van je dag dus! Voor deze chia pannenkoekjes heb je maar een paar ingedriënten en minuten nodig!
Nodig (voor 1 persoon):
- 50 gram speltmeel
- 20 gram chiazaad
- 150 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk naar keuze)
- theelepel appel azijn
- theelepel kaneel
- theelepel bakpoeder
- snuf zout
- 5 gram kokosolie
- evt. toppings zoals fruit, agave siroop, zaden, pitten, plantaadige yoghurt
Geen speltmeel in huis? Ik heb het niet met andere soorten meel geprobeerd, maar waarschijnlijk lukt dit wel.
Eiwitrijker? Voeg dan wat vegan eiwitpoeder toe.
Doen:
- Doe de meel, chiazaad, appel azijn, kaneel, bakpoeder en snuf zout bij elkaar in een grote mok
- Giet hier de melk overheen en laat staan voor 5 minuten (zo absortbeert de chiazaad het melk)
- Laat de kokosolie smelten in een bakpan
- Zet het vuur niet te hard, zodat de
- Je kunt er zo’n zes kleine of bijvoorbeeld twee grotere pannenkoekjes van maken
- Leg ze daarna op een bord, maak af met toppings (ik raad fruit en agave siroop aan) en…
- SMULLEN MAAR!
Voedingswaarden (zonder toppings):
Kcal = 323
Koolhydraten = 37 gram
Eiwitten = 11 gram
Vetten = 13 gram
2 Comments
Kan de appel azijn ook weggelaten worden ?
Hoi Esther,
Ja hoor, dit kan. De appel azijn zorgt voor wat luchtigere pannenkoekjes, maar kan ook zonder! 🙂