Pannenkoekjes zonder ei, kan dat lekker zijn? Deze chia pannenkoekjes zijn het bewijs! De chiazaad zorgt niet alleen voor een smeuiïge substantie en een lekkere bite, het is ook nog eens een bron van eiwitten, gezonde vetten en vezelrijk. Een super voedzaam begin van je dag dus!
Nodig (voor 1 persoon):
- 40 gram speltmeel
- 25 gram chiazaad
- 25 gram plantaardige proteïne (zonder soja, chocolade smaak)
- 150 ml havermelk (of andere plantaardige melk naar keuze)
- theelepel appel azijn
- theelepel kaneel
- theelepel bakpoeder
- snuf zout
- 5 gram kokosolie
- evt. toppings zoals fruit, siroop, zaden, pitten, plantaadige yoghurt
Geen speltmeel in huis? Ik heb het niet met andere soorten meel geprobeerd, maar waarschijnlijk lukt dit wel.
Geen proteïne poeder? Voeg dan 10 gram extra speltmeel toe.
Doen:
- Doe de meel, chiazaad, appel azijn, kaneel, bakpoeder en snuf zout bij elkaar in een (beslag)kom.
- Giet hier de melk overheen, roer een beetje en laat dit staan voor 5 minuten (zo absortbeert de chiazaad het melk). Roer dit geheel tot een glad beslag.
- Zet een bakpan op middelhoog vuur en laat hier de kokosolie in smelten.
- Bak dan per keer twee pannenkoekjes (ik had er vier in totaal). Op beide kanten een paar minuten.
- Leg de pannenkoekjes op een bord, maak af met toppings (ik raad kokosyoghurt, fruit en siroop aan) en…
- SMULLEN MAAR!
♥
Bestel je bij My Protein? Vergeet dan niet mijn code FITWITHMARIT te gebruiken voor 36% korting!
2 Comments
Kan de appel azijn ook weggelaten worden ?
Hoi Esther,
Ja hoor, dit kan. De appel azijn zorgt voor wat luchtigere pannenkoekjes, maar kan ook zonder! 🙂