FoodTussendoortjes

Suikervrije abrikozen balletjes met kokos

geschreven door Marit september 20, 2016 0 comments

Speciaal voor een collega dook ik de keuken in! Sinds een paar weken mag zij geen suikers meer eten, of tenminste zo min mogelijk en geen toegevoegde. En ook mag ze om een bepaalde reden geen banaan, dadels of pindakaas. Nou ik kan je zeggen, dan vallen er heel wat suikervrije recepten af. Arme collega. Fruit mag ze wel, ook al zitten hier wel suikers in, dit zijn geen toegevoegde suikers.

Ik ging aan de slag met wat ingrediënten en daar kwamen uiteindelijk deze heerlijk balletjes uit. Erg leuk dus om mee te nemen naar je werk, want niet alleen suikervrije collega’s worden hier blij van.

Nodig:
– 100 gram gedroogde abrikozen
– 30 gram pompoenpitten
– 10 gram moerbeien
– 10 gram cacao nibs
– 5 gram kokosolie (eetlepel)
– 2 theelepels kaneel
– 20 gram kokosrasp

Doen:
Laat de abrikozen zo’n 10 minuten wellen in kokend water.
Alle overige ingrediënten (behalve de kokosrasp) kun bij elkaar in een schaaltje doen. Ook de kokosolie (gesmolten) kan hierbij.
Het handigst is een goede keukenmachine, maar zelf heb ik prima ervaring met mijn 10 euro kostende ‘tomado‘.
Alle ingrediënten (behalve de kokosrasp) bij elkaar. In de keukenmachine of de tomado dus. Mix dit tot het allemaal kleine plakkerige stukjes zijn.
Draai hier 12 balletjes uit. Op een bord de kokosrasp en haal de balletjes hier doorheen en leg het op een bord.
Het bord met de balletjes nog even in de koelkast, zodat het goed plakt.

Genieten maar!

Voedingswaarden (per balletje):
Kcal = 58
Koolhydraten = 6,2 gram
Eiwitten = 0,9 gram
Vetten = 3,1 gram

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



fitwithmarit

Toon meer... Volgen op Instagram