DinerFood

Recept voor roti met een mix van kip, zoete aardappel, groenten en kruiden

geschreven door Marit april 3, 2016 13 Comments

Roti is mijn nieuwe lievelings eten. Ik vind het zo zo zo lekker en mijn vriend en ik eten het inmiddels regelmatig. We hebben onze eigen manier gecreëerd om heel snel en gemakkelijk roti te maken. Althans, de roti maken we niet zelf. Wil ik wel eens proberen, maar ik ben bang dat ik het niet zo lekker kan als de roti die ik bij de Toko haal. Roti is wat brood/wraps achtig. Heer-lijk. Bij de Toko is het in het vriesvak te vinden, 3 stuks a 525 gram.
Bij deze laat ik je dus het recept zien wat ik gebruik als ik roti maak met een mix van kip, groenten en kruiden. Ik heb verschillende recepten geprobeerd, maar deze is toch het fijnst en makkelijkst. De mix wordt vaak met aardappel gemaakt, maar ik vind met zoete aardappel nog veel lekkerder. Laat je verrassen door deze creatie!

Nodig (voor 2 personen):
– roti (te krijgen bij de Toko)(ik gebruik 2 van de 3 stuks, dus 350 gram)(zie foto hieronder)
– 1 zoete aardappel
– 300 gram kippendij
– 200 gram kousenband (bij de Toko te krijgen, ligt gesneden in de vriezer, maar kan ook vers) (zie foto hieronder)
– 1 rode paprika
– 1,5 eetlepels massala/kerrie kruiden (bij de Toko, maar ook bij de appie te krijgen) (zie foto hieronder)
– 1 kippenbouillon blokje
– 2 teentjes knoflook & 1 ui
– evt. 2 eitjes

Doen:
Breng de kousenband in een pannetje water aan de kook en laat het daarna nog 10 minuutjes op zacht vuur staan. Giet ze dan af en voeg als laatste aan de mix toe.
Doe wat water in de waterkoker en zet aan.
Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes. Snijd ook de kip in stukjes. Fruit de ui en knoflook in wat olie aan. Daarna de kip erbij.
Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd deze ook in stukjes. Als de kip gaar gebakken is, bak dan ook de zoete aardappel mee.
Voeg een eetlepel massala kruiden toe in de pan met het kip. Ook wat peper & zout erbij. Meng dit geheel.
Voeg het bouillonblokje aan de mix toe en giet er dan wat heet water (uit de waterkoker) overheen zodat het geheel ietwat onderwater staat. Het hoeft niet helemaal onder water te staan, maar wel een laag water (zie foto).
roti mix sausZorg dat het niet droogkookt, als het water verdampt, voeg dan nog wat water toe en blijf het in de gaten houden.
Laat dit ongeveer 20 minuten pruttelen, regelmatig door roeren.
Mocht je nog een eitje erbij willen eten, wat gebruikelijk is bij roti, maar wat ik soms weg laat omdat het anders wat veel wordt, dan kun je deze nu ook gaan koken.
Voeg de kousenband toe aan het geheel en snijd ook de paprika in stukjes en voeg toe aan de mix.
Na zo’n 20 minuten hoeft de mix niet helemaal droog gekookt te zijn, maar ook zeker niet waterig (zie foto).

Voordat je aan tafel gaat doe je de roti nog even in de magnetron, zodat dit warm is. De pan kan op tafel worden gezet. Samen met een bord roti. En nu mag je met je handen eten en smullen! Scheur een stukje roti af en pak hiermee een hap van de mix. YUM!recept voor roti met massala kruiden

Laat je me weten hoe het je smaakte?
Eet jij vaker roti? Dan mag je me zeker uitleggen hoe jij je mix maakt of nog beter: hoe je de roti zelf maakt!

Eet smakelijk!

surinaamse roti toko
Roti van de Toko

kousenband toko
Kousenband van de Toko

massala kruiden toko
Massala/kerriekruiden van de Toko

13 Comments

Annerieke juli 26, 2016 at 19:36

Drink je wel eens een wijntje? In wat voor mate?

Antwoord
Marit juli 29, 2016 at 17:38

Ja hoor 😉 met mate!

Antwoord
Liesbeth juli 29, 2016 at 21:38

Hee Marit, vandaag bij de toko geweest en de ingredienten gehaald voor deze roti :-D. Een vraagje, moeten de roti vellen lang ontdooien? Of kan ik ze uit de vriezer halen als ik ga koken? Morgen op het menu waarschijnlijk. Ben benieuwd! X

Antwoord
Marit juli 30, 2016 at 14:19

Ontdooit heel snel! Maar warm is sowieso het lekkerst, dus nog even een half minuutje in de magnetron voordat je het op tafel zet!

Antwoord
Cindy september 1, 2016 at 13:56

Hey Marit 🙂
Ik heb gister voor het eerst roti gegeten bij een vriendin en ben meteen verslaafd! 😉 jouw variant ziet er ook super lekker uit dus deze wil ik graag gaan proberen! De kriesroti had mijn vriendin ook en dat was echt het hoogtepunt van de roti haha mijn vraag is dan ook naar welke toko jij gaat om de roti (en overige ingrediënten) te halen??? Dan fiets ik zsm langs 😉 hartstikke bedankt alvast:)!
Groetjes Cindy

Antwoord
Marit september 1, 2016 at 16:47

Hahah jaaaaa leuk! Die kriesroti is goddelijk! Je komt uit Groningen neem ik aan? Ik haal het dan bij de toko die op het gedempt zuiderdiep zit, vanaf de winkelstraat richting pathe, dan nog iets verder, aan de pathe kant! Eet smakelijk alvast!

Antwoord
cindy september 2, 2016 at 10:05

super bedankt voor de snelle reactie!
dan gaan we het weekend kijken of het mij net zo goed lukt als dat jouw foto eruit ziet, krijg er spontaan trek van haha fijn weekend

Marit september 2, 2016 at 20:53

Laat je me het weten? Nu al jaloers, haha!

Sanra februari 10, 2017 at 20:42

Heerlijk gerecht deze ga ik zeker vaker maken dank je wel.

Antwoord
Roti met kip en zoete aardappel | By Mayows mei 11, 2018 at 05:55

[…] Fit with Marit kwam ik dit receptje tegen. Sindsdien maak ik dit regelmatig. Heb er een kleine twist aangegeven […]

Antwoord
Janneke mei 11, 2018 at 17:56

Ik ben echt dol op jouw recept, hij staat weer heerlijk te pruttelen!! Jam!!

Antwoord
Marit mei 14, 2018 at 12:44

YUMMY!

Antwoord
Roti met kip en zoete aardappel | BYMAYOWS juli 20, 2018 at 08:03

[…] aardappel, kip, ei en kousenband. Dit eet je met een rotivel. Ik vind het super lekker. Via Fit with Marit kwam ik dit receptje tegen. Heb er een kleine twist aangegeven (vooral omdat Paul geen liefhebber […]

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram