FoodOntbijt

#wattedoenmetpompoen: Havermout met pompoen

geschreven door Marit oktober 8, 2016 1 Comment

Ja, ik begin echt een beetje oranje uit te slaan. Ik neem de pompoen challenge misschien wat te serieus, er gaat elke dag wel een pompoen doorheen, haha!

Natuurlijk moest ik ook experimenteren met mijn havermout ontbijtje samen met pompoen. En lekker dat het was! En dat niet alleen, je krijgt ook nog eens 150 gram groenten binnen tijdens je ontbijt! Als dit geen herfst in je ontbijt is, dan weet ik het ook niet meer.

Nodig:
– 150 gram pompoen (fles of gewone)
– 40 gram havermout
– 20 gram eiwitpoeder vanille
– 20 gram dadels of rozijnen
– 15 gram pompoenpitten
– kaneel- en koekkruiden (hoeveelheid naar keuze, ik gebruik van beide een dikke theelepel)
– 250 ml. water

havermout met pompoen

Doen:
Haal een stuk van de pompoen af (een kwart ongeveer). Schil deze en snijd in kleine stukjes. In een steelpannetje met water en aan de kook brengen. Hierna nog 10 minuutjes door laten koken.
Als het klaar is giet je het af, doe je de pompoen weer terug in het steelpannetje, voegt 250 ml. water toe en mix dit met een staafmixer (tot een soort soep/pap).
Voeg de havermout en de kruiden hierbij en breng dit weer aan de kook. Goed blijven door roeren. De havermout even laten pruttelen (paar minuutjes).
Als het klaar is, het vuur uit doen. De eiwitpoeder erbij en dit goed door roeren. Dan overschenken naar je ontbijtkom en de rest van de ingrediënten (dadels, pompoenpitten en nog wat extra kruiden) toe voegen.
Zelf at ik er nog een paar appelstukjes bij voor de lekker, maar kan zeker zonder!

Voedingswaarden:
Kcal = 397
Koolhydraten = 47 gram
Eiwitten = 25 gram
Vetten = 11 gram

EET SMAKELIJK!

1 Comment

Groente in elke maaltijd ⋆ Business & Bubbles juni 7, 2018 at 15:18

[…] Wist je dat je havermout zonder al te veel moeite naar worteltaart kunt laten smaken? Of dat pompoen of zelfs zoete aardappel in je havermout hartstikke lekker […]

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram