DinerFoodLunch

Pizza van naanbrood met ratatouille en makreel

geschreven door Marit februari 12, 2016 2 Comments

Ik hou van pizza! Daarom ben ik aan het experimenteren met verschillende bodems. Dit keer probeerde ik een bodem van naanbrood. Normaal eet ik dit bij curry, maar dit leek me ook een heerlijk idee. Waarmee je het belegd is heel makkelijk te variëren en al snel lekker op een goede bodem. Dit keer geïnspireerd door mijn moeder, die vaak op mijn verzoek pizza met makreel maakte. Yum! Ook het ratatouille idee komt van haar. Ratatouille gebruik ik bij deze pizza als pizza-saus. Het is een soort tomatensaus uit blik met courgette, aubergine en uit erdoor heen. Heel lekker en te krijgen bij de grotere supermarkten. Zeker een aanrader om eens te maken als je (weer eens) pizza cravings hebt. De voedingswaarden staan onder het recept.

Nodig (voor 2 personen):
– 2 naanbroden
– 150 gram gerookte makreel
– 275 gram ratatouille
– 6 kleine asperges uit pot
– 4 stengels lente ui of 1 normale ui
– halve rode paprika

Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Besprenkel het naanbrood met wat water en leg deze op een bakplaat. Besmeer de ratatouille over de broden. Haal het velletje van de makreel af en verdeel de twee makrelen over de twee broden in kleine stukjes.
Haal 6 asperges uit de pot en verdeel over het brood. Snijd de ui en paprika in kleine stukjes en verdeel deze ook over het brood. Ik deed er nog wat geraspte kaas over, maar dit was niet nodig.
In de oven voor een kwartier op 180 graden en ready is your pizza!

Voedingswaarden per naanbrood-pizza:
Kcal = 796
Koolhydraten = 80 gram
Eiwitten = 30 gram
Vetten = 37 gram

Zoals je ziet een vullende maaltijd, je zou de twee naanbrood-pizza’s ook zeker met z’n drieën kunnen eten. Gerookte makreel zit boordevol gezonde vetten en smaakt heerlijk, maar als je het iets magerder wilt kun je voor gerookte kip of tonijn kiezen. Op zoek naar bodem die wat magerder is? Bekijk dan eens dit recept voor een wrap-pizza.

Enjoy your pizza en vergeet ‘m niet te delen op social media en mij te taggen! Ben altijd benieuwd naar jullie creaties.

pizza van naanbrood

2 Comments

Lisa februari 13, 2016 at 20:08

Vanavond deze pizza’s gemaakt, waren echt super lekker & snel klaar! Hadden een naan brood over en daar o.a. Knoflook op gedaan, was ook erg lekker als snack :)!

Antwoord
Marit februari 14, 2016 at 13:48

Oh, klinkt heeeeerlijk!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs