FoodOntbijt

Mugcake met blauwe bessen

geschreven door Marit januari 29, 2017 10 Comments

En of ik een goede morgen heb als ik met een mugcake mijn dag begin. Ik blijf dit een geniale uitvinding vinden! Het is super makkelijk, voedzaam en heul erg lekker! Ik heb al vaker een recept van een mugcake geplaatst (bijvoorbeeld deze met wortel), maar toch krijg ik nog vaak vragen over. De laatste tijd maak ik de mugcake vaak met bevroren blauwe bessen en ik vind dat echt nóg lekkerder! Komt ‘ie!

Nodig:
– 20 gram havermout
– halve banaan (50 gram)
– 1 ei
– 20 gram eiwitpoeder (smaak naar keuze)
– 50 gram blauwe bessen (ik gebruik bevroren)
– toppings naar keuze

Doen:
Prak de banaan in een klein bakje/kommetje. Doe hierbij de havermout, het ei en de eiwitpoeder. Als je geen eiwitpoeder in huis hebt, gebruik dan een halve eetlepel honing. Doe ook de blauwe bessen hierin en meng het geheel. Zet het bakje/kommetje in de magnetron voor 2,5 minuut.
Haal ‘m eruit en keer ‘m om op een bord. Je mugcake is klaar! Je kunt ‘m afmaken met toppings naar keuze. Ik leg vaak een blokje pure chocolade op de mugcake, zodat deze gaat smelten en doe er wat kwark naast en karamel siroop overheen. Yum!

Enjoy!

Voedingswaarden (zonder toppings):
Kcal = 334
Koolhydraten = 29 gram
Eiwitten = 27 gram
Vetten = 10 gram

10 Comments

Pleun januari 29, 2017 at 22:54

Hey Marit! Ik vroeg me af hoe je dat doet als je vroeg moet beginnen op je werk. Eet je dan thuis of onderweg? En wat eet je dan?

Antwoord
Marit januari 30, 2017 at 10:49

Hoi Pleun, als ik echt vroeg moet beginnen eet ik vaak op mijn werk en anders nog thuis of in de trein inderdaad! Eigenlijk gewoon de ontbijtjes die je hier voorbij ziet komen: havermout of een mugcake bijvoorbeeld.

Antwoord
Gabrielle februari 2, 2017 at 21:14

Hee Marit! Zo’n mugcake lijkt me echt super lekker, maar vult het ook zo goed als een kom havermout/ kwark met muesli of iets dergelijks?

Antwoord
Marit februari 3, 2017 at 10:08

Ja het vult juist super goed! Ei, banaan en havermout! En als je het niet genoeg vind vullen, kun je altijd wat extra toppings toevoegen (kwark, noten, zaden, fruit).

Antwoord
Hannah maart 9, 2017 at 16:20

Hi Marit!
Leuk recept, ga hem asap uitproberen. Hoeft er in deze mugcake geen bakpoeder? Komt de cake wel omhoog?
Groetjes!

Antwoord
Marit maart 10, 2017 at 12:58

Hi Hannah, moet je zeker doen! Nee hoor, helemaal niet nodig, daar zorgt het ei voor! Geniet ervan!

Antwoord
Lisa januari 7, 2018 at 19:10

Hai Marit.
Super leuk en simpel zon mugcake! Ik wil t graag proberen, Ik lust alleen geen banaan. Kan ik die ergens door vervangen?

Antwoord
Marit januari 8, 2018 at 10:35

Hey Lisa, bij een mugcake is banaan bijna het belangrijkst en die smaak zul je dan ook zeker proeven. De enige optie die ik weet is vervangen door wortel. Heb je ook nog eens 100 gram groente in de ochtend! https://www.fitwithmarit.nl/food/recept-carrotcake-mugcake/

Antwoord
Maxime van der Leij maart 17, 2021 at 14:57

Een super lekker ontbijt of herstelmaaltijd! Bedankt voor het toffe recept!
Heb deze al vaker gemaakt en elke keer wordt ie anders.
Ik heb een keer iets heel anders eraan toegevoegd; Boerenkool 100gr , wauw echt een aanrader! Een goede balans tussen zoet en hartig in één kom!

Groet, Maxime

Antwoord
Marit maart 19, 2021 at 12:57

Super goede tip, thanks Maxime! 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram