En dat was het dan, de twee gezelligste dagen van het jaar, wat was het weer heerlijk! Zo fijn om gezellig met familie te zijn en dat omringd met veeeeel te veel lekkers… Hebben jullie genoten? I did!
Maar nu weer even ‘normaal’… Geen constante verleidingen van chocolaatjes, kerstbrood en chocomel, maar terug naar het werk en de sportschool. Daarom vandaag geen recept voor gevulde kalkoen, maar voor gevulde paprika. Heerlijk om als lunch te eten, maar ook als avondeten licht en snel te maken. En zeker verantwoord voor de sporters onder ons: vol eiwitjes! Check de voedingswaarden hieronder maar. Ik heb de ingrediënten voor 1 persoon geschreven, maar je kunt het ook gemakkelijk voor meerdere personen maken.
Nodig (voor 1 persoon):
– 2 paprika’s
– 100 gram tonijn
– 65 gram kidneybonen
– 50 gram mais
– 100 gram cottage cheese
– halve ui
– 30 gram zongedroogde tomaat
– 2 augurken
– theelepel sambal
– peper& zout en evt. wat chillisaus
Doen:
Snijd het hoofd van de paprika’s af (dat klinkt naarder dan het is…;)) en haal de pitjes uit het midden.
Giet de tonijn, kidneybonen, zongedroogde tomaat en mais af en doe dit samen in een bak. Snijd de ui en augurk in kleine stukjes en doe ook deze hierin. Doe ook de cottage cheese, sambal en kruiden in de bak en meng het geheel. Nu kun je het mengsel delen over de twee paprika’s. Ik hield wat over, dus dat liet ik in het bakje zitten en smikkelde erbij op.
Voedingswaarden (zonder chillisaus)
Kcal = 446
Koolhydraten = 33 gram
Eiwitten = 51 gram
Vetten = 11 gram
4 Comments
Het was heeeerlijk. Wij hebben er alleen voor gekozen om de paprika eerst even in de oven te doen een aantal minuten…..en dan vullen! We hebben genoten…Alhoewel 2 gevulde paprika’s behoorlijk vullende was 😉
Wat een goed idee! Ja, is behoorlijk vullend haha!
Hi,
Ik heb een visallergie, waardoor kun je de tonijn het beste vervangen?
Je zou het weg kunnen laten, of gerookte kip of vega vlees kunnen gebruiken.