Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken in mijn ‘wat ga ik eten?’ momentjes: tortizza, oftewel een tortilla wrap, waarvan je een pizza maakt door ‘m even in de oven te doen en lekkere toppings opdoet. Al eerder maakte ik de tortizza met kip en ik maakte ook al eens een vegetarische variant, maar deze keer koos ik ervoor om een eiwitrijke variant te maken. En dat is gelukt! Bekijk de voedingswaarden onder het recept maar.
Een tortilla wrap met tonijn met een eitje en cottage cheese. Producten die bekend zijn om de eiwitten die ze bevatten. Al eens eerder schreef ik van alles over eiwitten en hoe deze goed passen in een gezond voeding + sportpatroon.
Nodig:
– 1 tortilla wrap (meergranen)
– 60 gram tonijn (half blikje)
– 1 ei
– 100 gram cottage cheese
– 3 zongedroogde tomaatjes
– lente ui
Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Besmeer de wrap met cottage cheese. Verdeel het tonijn over de wrap.
Bak een eitje in een pan met een heel klein beetje olijfolie. Het eigeel kun je naar eigen voorkeur heel houden. Als deze klaar is leg je deze op de wrap.
Snijd de zongedroogde tomaat in kleine stukjes en verdeel deze over de wrap.
Leg de wrap op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet in de oven voor ongeveer 7 minuten op 180 graden.
Haal dit eruit en bestrooi nog met wat bosui en als je wilt nog wat andere decoratie (rucola en tomaat bijvoorbeeld).
Eet smakelijk!
Voedingswaarden (per tortizza):
Kcal = 440
Koolhydraten = 26 gram
Eiwitten = 40 gram
Vetten = 20 gram
3 Comments
Wat een heerlijke eiwitrijke pizza lijkt me dit, jam!
Is het ook, aanrader!
[…] (bron: Fitwithmarit) […]