DIT IS LEKKER! Een echte aanrader! Pindakaaskoekjes!!! Makkelijk om te maken, gunstige voedingswaarden (check hieronder) en heerlijk als tussendoortje. Ook leuk om te maken voor anderen, zo kun je laten zien dat gezond ook lekker kan zijn. In dit recept heb zijn de kikkererwten het hoofd ingrediënt, gezond, zonder gekke toevoegingen en blijkbaar heerlijk passend! Ik gebruikte het al eens eerder in een cake-recept, maar ook dit pakte goed uit!
Nodig:
– blik kikkererwten 400 gram (265 gram uitgelekt)
– 2 eetlepels powerbutter (50 gram) (notenpasta, kan ook pindakaas/pindapasta),
– 2 scoops peanutbutter eiwitpoeder (56 gram)
– 2 eetlepels speltmeel (20 gram)
– theelepel bakpoeder
– 20 gram pure chocolade 72% (ik gebruikte deze)
– 150 ml water
Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze af en doe deze in de blender (staafmixer kan ook!). Voeg hierbij de notenpasta, eiwitpoeder, speltmeel en bakpoeder bij. Daarna het water erover heen en blenden maar! Zorg ervoor dat de blender goed blijft mengen (soms even stoppen en roeren). Leg een bakplaat met bakpapier klaar. Schep met een lepel steeds bolletjes uit de blender en leg deze op het bakpapier, probeer er een koekrondje van te maken. Bij mij kwamen er achttien koekjes uit (voedingswaarden hieronder gaan per koekje). Daarna breek je de chocolade in kleine stukjes en verdeel het erover heen. Voor 20 minuten in de oven op 180 graden.
Vers het lekkerst. Het liefst alle achttien tegelijk 😉
Voedingswaarden (per koekje):
Kcal = 55
Koolhydraten = 4,2 gram
Eiwitten = 4,1 gram
Vetten = 2,4 gram
9 Comments
Oeh, bij mij zitten ze nu in de oven! Ik ben benieuwd. ?
En!? Enjoy!
Hoi Marit! Lijkt me heerlijk als ontbijt, lunch, tussendoortje en zo kan ik wel even doorgaan ; ).
Maar waar zou ik de eiwotpoeder door kunnen vervangen? Groetjes Suzan
Hi Suzan, haha! In dit recept is de eiwitpoeder (met smaak) wel een belangrijk element, ik zou dit recept dan ook niet zo snel zonder proberen. Sorry! Misschien kun je eens kijken naar mijn havermoutkoekjes en daar pindakaas aan toevoegen? Succes 🙂
Ik heb ze net gemaakt, maar dan wel met vanille eiwitpoeder.. Alsnog heeeeeerlijk! Mjammie. Een nadeel, ik eet er alleen meteen teveel haha!
Hi Marit. Superlekker deze koekjes! Na het afkoelen zijn ze bij mij echter niet echt knapperig. Mijn koekjes worden altijd weer zacht, ookal bak ik ze iets langer.. 🙁 Heb je nog tips? Thx!
Deze koekjes worden inderdaad niet knapperig, dat lukt niet 😉 Dus dat is ook niet de bedoeling haha! Net zo lekker 😀
Ze zitten in de oven 🙂 In de koelkast bewaren neem ik aan?
Yay! Jazeker. Geniet ervan!