Yes, ik voel het weer! Nu we weer een vaste woonplek hebben, kan ik eindelijk écht bezig in de keuken! Ik heb een staafmixer en keukenweegschaal gekocht, dus ik ben weer aan het bakken geslagen… heerlijk!
Door het ritme en de dagelijkse work outs, heb ik ook weer meer behoefte aan een goed en verantwoord tussendoortje. Zo kwam ik op het idee om eiwitrijke muffins met frambozen te bakken. Super simpel, lekker en de voedingswaarden zijn top!
Nodig:
- 150 gram speltmeel
- 100 gram vanille eiwitpoeder
- 150 gram (bevroren) frambozen
- 3 eieren
- 50 gram gemalen kokos
- 2 theelepels bakpoeder
- 100 ml water
Ik gebruik hier (helaas!) geen B&F producten, maar deze kun je wel gebruiken in het recept.
Doen:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe in een beslagkom: de meel, eiwitpoeder, eieren, bakpoeder en water en mix dit geheel (ik gebruik hiervoor een staafmixer).
- Roer de frambozen en kokos er doorheen. Ik voeg zelf ook altijd nog kaneel toe.
- Verdeel het beslag over 8 muffinvormpjes.
- Zet in de oven voor 18-20 minuten (in de gaten houden) op 180 graden.
- Daarna laten afkoelen en SMULLEN maar! Warm het lekkerst, vooral met nog wat pindakaas of Nutella erop ;).
- Ik verpak ze meestal in folie en bewaar ze of max. 3 dagen in de koelkast of in de vriezer (max. 2 maanden).
Voedingswaarden (per muffin):
Kcal = 174
Koolhydraten = 17,3 gram
Eiwitten = 16,1 gram
Vetten = 5,6 gram
Suiker = 4,75 gram
♥♥
10 Comments
Ziet er lekker uit! Maar ligt het aan mij of lijkt 100 gram eiwitpoeder erg veel?
Hangt er vanaf wat je veel vindt ;). Het is zo’n 12 gram eiwitpoeder per muffin aan eiwitpoeder, wat ik zelf een fijne hoeveelheid vind, omdat ik graag eiwitrijk eet. Je kunt er ook minder in doen, maar dan zou ik wat meer meel doen! 🙂
Had me niet bedacht dat je er meteen acht stuks mee maakt, oops! Maar klopt wat je zegt, per muffin is dit ongeveer een halve scoop en dat is een aangename hoeveelheid 🙂
Waarom de keuze voor speltmeel ipv bloem? Ik heb geen speltmeel in huis kan ik ook bloem gebruiken?
Ik vind speltmeel fijn om mee te werken en is naar mijn idee wat gezonder, maar als jij bloem wilt gebruiken, kan dat ook hoor! 🙂
Hoi hoi,
Bij mij waren de muffins erg droog en ik kreeg het papiertje er niet goed af. Wat heb ik fout gedaan?
Groetjes van een naamgenoot hihi
Hier had ik ook last van! En ze waren ‘ontploft’. Op de bodem van de oven lag ontzettend veel beslag. Staat mijn oven dan niet goed?
Hey Paula,
Wat gek! Dit heb ik zelf nog niet eerder gehad. Heel vervelend, sorry!
Ik weet niet zo goed hoe het kan. Het zou inderdaad door de oven kunnen, maar misschien ook door de bakpoeder. Gebruik je je oven vaker voor cake recepten?
Same! Ze waren erg droog en kreeg idd ook niet het papier er vanaf. Ik had het idee dat het misschien kwam door de hoeveelheid kokos. Dat maakte het beslag ook nog stroever.
Yum, dit lijkt me echt heeeerlijk!