FoodTussendoortjes

Recept: eiwitrijke muffins met frambozen

geschreven door Marit januari 15, 2019 10 Comments
Eiwitrijke muffins met frambozen

Yes, ik voel het weer! Nu we weer een vaste woonplek hebben, kan ik eindelijk écht bezig in de keuken! Ik heb een staafmixer en keukenweegschaal gekocht, dus ik ben weer aan het bakken geslagen… heerlijk!

Door het ritme en de dagelijkse work outs, heb ik ook weer meer behoefte aan een goed en verantwoord tussendoortje. Zo kwam ik op het idee om eiwitrijke muffins met frambozen te bakken. Super simpel, lekker en de voedingswaarden zijn top!

Nodig:

Ik gebruik hier (helaas!) geen B&F producten, maar deze kun je wel gebruiken in het recept.

Doen:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe in een beslagkom: de meel, eiwitpoeder, eieren, bakpoeder en water en mix dit geheel (ik gebruik hiervoor een staafmixer).
  3. Roer de frambozen en kokos er doorheen. Ik voeg zelf ook altijd nog kaneel toe.
  4. Verdeel het beslag over 8 muffinvormpjes.
  5. Zet in de oven voor 18-20 minuten (in de gaten houden) op 180 graden.
  6. Daarna laten afkoelen en SMULLEN maar! Warm het lekkerst, vooral met nog wat pindakaas of Nutella erop ;).
  7. Ik verpak ze meestal in folie en bewaar ze of max. 3 dagen in de koelkast of in de vriezer (max. 2 maanden).

Voedingswaarden (per muffin):

Kcal = 174
Koolhydraten = 17,3 gram
Eiwitten = 16,1 gram
Vetten = 5,6 gram
Suiker = 4,75 gram

♥♥

10 Comments

Joyce januari 15, 2019 at 11:30

Ziet er lekker uit! Maar ligt het aan mij of lijkt 100 gram eiwitpoeder erg veel?

Antwoord
Marit januari 15, 2019 at 11:40

Hangt er vanaf wat je veel vindt ;). Het is zo’n 12 gram eiwitpoeder per muffin aan eiwitpoeder, wat ik zelf een fijne hoeveelheid vind, omdat ik graag eiwitrijk eet. Je kunt er ook minder in doen, maar dan zou ik wat meer meel doen! 🙂

Antwoord
Joyce januari 18, 2019 at 10:15

Had me niet bedacht dat je er meteen acht stuks mee maakt, oops! Maar klopt wat je zegt, per muffin is dit ongeveer een halve scoop en dat is een aangename hoeveelheid 🙂

Antwoord
Peggy januari 15, 2019 at 13:06

Waarom de keuze voor speltmeel ipv bloem? Ik heb geen speltmeel in huis kan ik ook bloem gebruiken?

Antwoord
Marit januari 16, 2019 at 01:17

Ik vind speltmeel fijn om mee te werken en is naar mijn idee wat gezonder, maar als jij bloem wilt gebruiken, kan dat ook hoor! 🙂

Antwoord
Marit januari 30, 2019 at 18:35

Hoi hoi,
Bij mij waren de muffins erg droog en ik kreeg het papiertje er niet goed af. Wat heb ik fout gedaan?

Groetjes van een naamgenoot hihi

Antwoord
Paula mei 18, 2019 at 15:11

Hier had ik ook last van! En ze waren ‘ontploft’. Op de bodem van de oven lag ontzettend veel beslag. Staat mijn oven dan niet goed?

Antwoord
Marit mei 23, 2019 at 00:04

Hey Paula,
Wat gek! Dit heb ik zelf nog niet eerder gehad. Heel vervelend, sorry!

Ik weet niet zo goed hoe het kan. Het zou inderdaad door de oven kunnen, maar misschien ook door de bakpoeder. Gebruik je je oven vaker voor cake recepten?

Antwoord
Valérie juli 14, 2021 at 12:05

Same! Ze waren erg droog en kreeg idd ook niet het papier er vanaf. Ik had het idee dat het misschien kwam door de hoeveelheid kokos. Dat maakte het beslag ook nog stroever.

Antwoord
Marcella februari 13, 2019 at 13:43

Yum, dit lijkt me echt heeeerlijk!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram