FoodTussendoortjes

Recept: eiwitrijke cake met cannellini bonen

geschreven door Marit mei 7, 2019 11 Comments
Eiwitrijke cake met cannellini bonen

Om de looks hoef je deze niet te maken, om de smaak en de voedingswaarden wel. Vandaag deel ik het recept voor deze eiwitrijke cake met cannellini bonen en cottage cheese. Klinkt misschien gek, bonen in een cake, maar serieus… give it a try! Half uurtje om te maken, daarna een week lang profijt van een lekkere, voedzame en vooral eiwitrijke snack!

Nodig:
  • blik cannellini bonen (400 gram, 250 gram uitgelekt)
  • 100 gram dadels
  • 150 gram cottage cheese
  • 3 eieren
  • 3 scheppen eiwitpoeder (vanille)(84 gram)*
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
Doen:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de dadels in een bakje en giet hier kokend water overheen. Laat dit voor 10 minuten weken.
  • Was de cannellini bonen en doe deze in een beslagkom.
  • Voeg ook de overige ingrediënten toe in de beslagkom. Wanneer de dadels klaar zijn, doe dit er dan ook bij (zonder het water).
  • Mix dit alles met een staafmixer, keukenmachine of blender.
  • Giet het mengsel in een met bakpapier beklede cakeblik en zet in de oven voor 25 minuten (op 180 graden)
  • Snijd in 10 stukken en genieten maar!
  • Ik verpak ze in folie. Ze kunnen zo’n drie dagen in de koelkast bewaard worden en zo’n drie maanden in de vriezer!
Voedingswaarden:

Kcal = 131
Koolhydraten = 11,7 gram
Eiwitten = 13,2 gram
Vetten = 3,1 gram

♥♥

* Bij dit recept is de eiwitpoeder essentieel. Geen eiwitpoeder in huis? Dan zou ik even kijken bij mijn andere recepten voor tussendoortjes!

PS. Vergeet bij je Body & Fit bestelling niet de kortingscode “FITWITHMARIT” te gebruiken voor 10% korting!

11 Comments

Geeske mei 7, 2019 at 08:56

Mag ik vragen welke eiwitpoeder je hierin gebruikt? 😊

Antwoord
Marit mei 7, 2019 at 09:06

Hi Geeske, dat staat in het recept! Als je er op klikt zie je welke en dan in de smaak vanille! 🙂

Antwoord
Jolyn mei 15, 2019 at 22:32

Hoi Marit,
Wat voor oven gebruik je?
Na meer dan 25 minuten op 180 graden was de cake bij mij van binnen nog hartstikke nat namelijk.

Antwoord
Marit mei 23, 2019 at 00:06

Hi Jolyn,
Dat is natuurlijk niet de bedoeling!
Ik heb een hete lucht oven. Dat ‘ie na 25 minuten nog nat is klopt niet helemaal. Had je de oven goed voor verwarmd en daarna nog even laten staan?

Antwoord
Rosanne juni 12, 2019 at 21:20

Dit had ik ook inderdaad! Heb hem uiteindelijk wel 35/40 minuten gebakken denk ik (in een voorverwarmde oven)

Antwoord
Marit juni 16, 2019 at 03:19

Hi Rosanne, ik denk dat het heel erg ligt aan de oven! Ik heb nu ook een andere oven en ik moet ‘m er inderdaad 10 minuten langer in. Ik zal het even aanpassen in het recept. Bedankt voor de feedback! 🙂

Antwoord
Jessica mei 23, 2019 at 15:34

Wauw!! Deze cake was zo lekker!! Heb hem gemaakt met chocolade eiwitpoeder, echt een aanrader.

Antwoord
Marit mei 31, 2019 at 08:00

Klinkt heel goed, Jessica! Lief dat je de moeite neemt om dit te laten weten! 🙂
Bij ons staat ‘ie ook wekelijks in de oven, haha!

Antwoord
Kim juni 16, 2019 at 15:24

Leuk! Ik ben heel erg benieuwd! Afgelopen week de zwarte bonen brownie gemaakt en die was echt helemaal top! Dankje!
Goed (voor mij) dat je er nu bij hebt gezet dat hij in de koelkast 3 dagen te bewaren is; ik had de fout gemaakt om nog 2 plakjes buiten de koelkast in aluminiumfolie te bewaren, maar daar stond na 3 dagen al wat schimmel op door het warme weer. Heel jammer, maar mijn eigen domme fout! Ga deze zeker binnenkort ook maken 🙂

Antwoord
Marit juni 27, 2019 at 04:18

Oh woeps! Volgende keer invriezen. Paar uur van tevoren uithalen en zo heb je altijd een lekkere en gezonde snack bij de hand! 🙂

Antwoord
M juni 19, 2019 at 13:34

Gemaakt en heerlijk! inderdaad een flinke eetlepel kokosmeel toegevoegd en het is echt een lekkere cake geworden. Denk ook lekker met extra noten/chocola etc 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Follow on Instagram