Om in de sferen van de #tussendoortjechallenge te blijven bij deze een recept voor een ideaal tussendoortje. Eiwitrijk, verantwoord en heerlijk! In dit recept zijn cannellini bonen verwerkt! Cake met bonen? Ja zeker! Ik maakte natuurlijk al eerder brownie met zwarte bonen, maar met cannelloni had ik nog niet eerder gewerkt. Een geslaagd experiment met gunstige voedingswaarden.
Nodig:
– 1 blik cannellini bonen (250 gram uitgelekt)
– 200 gram Optimel Griekse stijl yoghurt vanille (nieuw!)
– 2 scoops eiwitpoeder vanille (56 gram)
– 2 eieren + 1 eiwit
– 30 gram rozijnen
– 3 theelepels kaneel
– 3 theelepels bakpoeder
Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bij elkaar in een bak: de (uitgelekte) cannellini bonen, kwark, eiwitpoeder, eieren, eiwit, kaneel en de bakpoeder.
Mix dit geheel, ik gebruik hiervoor een staafmixer. Daarna nog de rozijnen er doorheen roeren.
Bekleed een cakeblik met bakpapier en schenk het beslag hierin.
In de oven voor 30 minuten op 180 graden. Nog even laten staan/afkoelen voordat je het aansnijd.
Ik snijd de cake in tien plakken. Deze verpak ik in folie, de helft in de koelkast voor de komende dagen, de andere helft in de vriezer!
Serveertip: warm het lekkerst, met een dot vanille kwark en kaneel. Of gewoon een laagje pindakaas of chocoladepasta is natuurlijk ook erg lekker. Enjoy!
Voedingswaarden per plak:
Kcal = 83
Koolhydraten = 6,5 gram
Eiwitten = 9,5 gram
Vetten = 1,6 gram
Vaak krijg ik de vraag of het ook zonder eiwitpoeder kan. In de meeste gevallen kan dit, maar de eiwitpoeder (vanille) die ik gebruik voegt naar mijn idee veel smaak toe. Plus ik doe het er natuurlijk niet voor niets in: ik probeer het eiwitrijk te maken voor de sportende onder ons (waarom dit goed is, dat leg ik je hier uit), die wat extra eiwitjes kunnen gebruiken.
Het zou zonder kunnen, maar kans dat er wat smaak wegvalt. Dit zou je evt. zou kunnen vervangen door bijvoorbeeld een smaakje kwark, honing, dadels o.i.d.
Niet al mijn recepten zijn met eiwitpoeder, deze tussendoortje baksels zijn bijvoorbeeld zonder: ontbijtkoek, havermout repen, frisse citroen cake, kikkererwten koekjes met kokos en aardbeien, kwark cake met blauwe bessen en zo zijn er nog veel meer recepten zonder, deze kun je vinden onder het kopje ‘tussendoortjes’.
15 Comments
Oh het water loopt nu al in me mond!!
Ik vroeg me af eet je nu wel of geen optimel of wat is je mening erover? Omdat het in je lijstje staat van wat zou ik niet eten?
Goede vraag haha, toch wel. Ik weet niet wat ik toen precies bedoelde, maar de Optimel yoghurt kwark heb ik altijd al lekker gevonden. Dus ja, ik eet dat gewoon en vind dat prima kunnen.
Welke ei wit poeder haal je en waar vandaan?
Ik heb het aangepast: kun je nu zien in de blog.
Kan je deze cake ook zonder eiwitpoeder maken en dit bijvoorbeeld vervangen door eiwitten (en een vanillestokje)?
Bekijk even het stukje tekst onder het recept 😉 je kan het altijd proberen, maar ik kan niet garanderen dat het dan een lekkere smaak geeft, want ik heb het niet op die manier gemaakt.
O sorry, dat had ik inderdaad nog niet gezien. Toch bedankt voor je reactie!
O sorry, dat had ik inderdaad nog niet gezien. Toch bedankt voor je reactie!
Hi Marit! Gemaakt en hij was erg lekker! Hij bleef alleen erg nat en was niet zo stevig. Weet je wat ik daar aan kan doen?
Hmmm, een beetje nat mag wel. Misschien alles wat beter laten uitlekken en wat meer bakpoeder?
Hi Marit,
Ik heb gister je cake geprobeerd! Erg lekker maar de bonensmaak overheerste wel. Wat kan ik toevoegen dat dat wat minder wordt? X
Minder bonen? 😉 Haha, nee ehm, dit hoor ik niet vaker, dus denk dat dit heel persoonlijk is. Kan ook de vanille overheersen? Ik zou de volgende keer dan wat minder bonen toevoegen en wat meel in plaats van!
Hoi marit!
Elke keer keer ik terug naar dit recept om hem te maken, toch voeg ik elke keer 25gram kokosmeel erbij dan wordt het een echte vake! Dus mocht hij bij mensen te nat blijven! Dit is de oplossing!
Elke keer vergeet ik het te melden dus bij deze
Hi Nicole, wat super leuk om te horen en wat een super goede tip, bedankt!