Yummy! Bananenbrood, een bekend recept, ik heb er al een andere variant van op mijn blog staan, maar ik was toe aan een nieuwe.
Nodig:
– 3 rijpe bananen
– 3 eieren
– 150 gram speltmeel
– 10 dadels
– 10 walnoten
– 100 ml (amandel)melk
– 1 theelepel bakpoeder
– 2 eetlepels lijnzaad
– 25 gram 87% pure chocolade
Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Week de dadels een kwartiertje in kokend water. Ondertussen kun je 2 bananen (hou 1 over), 3 eieren, het meel, de bakpoeder, het melk, de lijnzaad in de blender doen. Heb je dat gedaan, doe er dan ook de geweekte dadels bij. Blend dit. (Ook even doorroeren) Als alles geblend is doe je de walnoten er in gebroken stukjes bij. De derde banaan voor de helft in kleine stukjes er doorheen. Ook de pure chcolade in kleine stukjes er doorheen. Goed door roeren en dan kun je het in een cakeblik (met bakpapier) gieten/lepelen. Als het goed is heb je nog een halve banaan over, snij die in stukjes en leg op de cake. (Ziet er leuk uit ;))
In de oven voor zo’n 40 minuten op 180 graden. (in de gaten houden). Als er een schone sate prikker uit komt issie klaar!
Even laten staan en daarna gelijk aanvallen! Want vers & warm en besmeerd met pindakaas besmeerd issie het beste!
Perfect als tussendoortje en geeft boordevol energie voor een work out! Eet smakelijk!
Laat het me weten als je het hebt gemaakt en wat je ervan vond! Vind ik leuk om te horen! Taggen mag ook!
19 Comments
En wat doe je met de laatste banaan? Haha, er boven op als die uit de oven komt of?
Liefssss
Scherp scherp 😉 helemaal vergeten! Aangepast! Dankjewel!
Haha! Thanks☺️
Ziet er lekker uit! Maak zelf wel eens bananenbrood, maar nog nooit met chocolade! Toch maar eens proberen 🙂
Deze variant klinkt lekker! Ik heb het nu een keer geprobeerd, maar dat was niet de beste. Heb nu havermout/banaan muffins in de oven :D.
Hmmmm ziet er lekker uit!! Maar waar blijven de bananen in het recept? Het is tenslotte bananenbrood
Hoe bedoel je? Staat er gewoon tussen toch?;)
Hij staat in de oven, spannend! Ik maak regelmatig bananenbrood en was nu benieuwd naar jouw versie.. Smullen!!!
Ben benieeeeuwd! Kom je snel weer hardlopen?
Hoii, .. ik heb gisteren jou banenenbrood gemaakt, maar klopt t dat die een beetje smeuïg blijft?
Anders heb ik iets verkeerds gedaan haha..
Hey! Wat leuk dat je ‘m gemaakt hebt. Hij hoort juist niet smeuiig te zijn! Wel een beetje, maar heb je misschien te veel melk gebruikt? En te weinig bakpoeder? Jammer! Maar smaakt ‘ie wel?
Hoii! Ja hij smaakt wel lekker.. ik heb het nog nooit gehad, dus heb ook niks om mee te vergelijken! Maar dan ga ik het de volgende met iets minder melk en meer bakpoeder proberen! Bedankt voor de tip. De cheesecake ziet er ook erg lekker uit! Leuke dingen maak je!
Dankje! De cheesecake is echt een aanrader!
Hoi Marit!
Ik vroeg me af of je het speltmeel ook kan vervangen door boekweitmeel?
Groetjes!
Hey.
Ik ga hem zo gelijk maken! Maar hoe kun je hem t beste bewaren? Ik neem aan dat je niet het hele brood in een keer op eet haha…
X
Wat leuk! Ik snij ‘m altijd in stukjes, verpak in folie en bewaar het in de vriezer! Eet smakelijk!
[…] basic is in my opinion just good on itself. I saw a picture of a finished bananabread of “Fit with Marit“. Before baking, she had put slices of banana on top. That gives a nice look of your bread, […]
Vanmorgen deze bananenbrood gemaakt en hij is heeeerlijk. ??
Wat leuk om te horen, enjoy!