FoodLunchOntbijtTussendoortjes

Rabarber in je kwark

geschreven door Marit mei 25, 2015 8 Comments

Mijn moeder vroeg laatst of ik wat steeltjes rabarber uit haar eigen tuin mee wilde naar Groningen. Rabarber? Ze legde snel uit hoe ik het kon bereiden en nog die avond maakte ik mijn eigen rabarber papje. Het leek me een goed idee om het in de vanille kwark te doen en wauw! Ik ben verslaafd! Zo leuk om het zelf te bereiden en die warm – koud combi vind ik zo heerlijk.

Dat wilde ik met je delen. Dus bij deze!

Het is dus super easy. Haal zo’n drie steeltjes van de markt (of uit je tuin ;))

Even wassen en uiteinden eraf. Snij de rest in kleine stukjes en doe in een steelpannetje. Klein beetje water, puur voor dat het niet aanbrand, het hoeft niet onder water te staan. Lepel suiker en kaneel erbij en dan aan de kook brengen. Daarna lekker laten doorkoken. De stukjes vallen uit elkaar en langzamerhand wordt het een papje.

Pak een bakje kwark (vanille kwark is mijn aanrader!) doe er wat lepels rabarber overheen. Met wat cacao nibs nog lekkerder!

Yum!

8 Comments

Denna mei 25, 2015 at 13:26

Rabarber, ik lees er steeds meer over dat het lekker is in kwark of yoghurt maar op een of andere manier lijkt het me gewoon niet lekker…de combinatie klinkt zo apart.
Maar rabarber taart daarintegen vind ik heerlijk!

Antwoord
Marit mei 25, 2015 at 17:14

Haha, hoe komt het dat je het niet lekker lijkt? Warm koud niet? Rabarber omdat het een groente is? JUST TRY IT!

Antwoord
Maartje mei 25, 2015 at 19:48

Lust je appelmoes door/bij kwark? Dan lust je rabarber vast ook, vooral als het warm is heerlijk!

Antwoord
Nathalie mei 25, 2015 at 14:01

Ik doe het zelf ook graag door de (roer)yoghurt of kwark. Heerlijk! Ook lekker als ontbijtje met een beetje granola!

Antwoord
Marit mei 25, 2015 at 17:14

Nathalie, ja lijkt me ook super lekker! De combi is heerlijk. Dank voor de tip!

Antwoord
Creastine mei 26, 2015 at 18:28

Hmm ziet er heerlijk uit! Ik ga dit zo snel mogelijk eens proberen en instagrammen!

Antwoord
Marit mei 27, 2015 at 20:10

LEUKKK!

Antwoord
lisa mei 27, 2015 at 23:06

Mijn moeder doet als ze het maakt een handje aardbeien er door. Ook een aanrader!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs