Mijn moeder vroeg laatst of ik wat steeltjes rabarber uit haar eigen tuin mee wilde naar Groningen. Rabarber? Ze legde snel uit hoe ik het kon bereiden en nog die avond maakte ik mijn eigen rabarber papje. Het leek me een goed idee om het in de vanille kwark te doen en wauw! Ik ben verslaafd! Zo leuk om het zelf te bereiden en die warm – koud combi vind ik zo heerlijk.
Dat wilde ik met je delen. Dus bij deze!
Het is dus super easy. Haal zo’n drie steeltjes van de markt (of uit je tuin ;))
Even wassen en uiteinden eraf. Snij de rest in kleine stukjes en doe in een steelpannetje. Klein beetje water, puur voor dat het niet aanbrand, het hoeft niet onder water te staan. Lepel suiker en kaneel erbij en dan aan de kook brengen. Daarna lekker laten doorkoken. De stukjes vallen uit elkaar en langzamerhand wordt het een papje.
Pak een bakje kwark (vanille kwark is mijn aanrader!) doe er wat lepels rabarber overheen. Met wat cacao nibs nog lekkerder!
Yum!
8 Comments
Rabarber, ik lees er steeds meer over dat het lekker is in kwark of yoghurt maar op een of andere manier lijkt het me gewoon niet lekker…de combinatie klinkt zo apart.
Maar rabarber taart daarintegen vind ik heerlijk!
Haha, hoe komt het dat je het niet lekker lijkt? Warm koud niet? Rabarber omdat het een groente is? JUST TRY IT!
Lust je appelmoes door/bij kwark? Dan lust je rabarber vast ook, vooral als het warm is heerlijk!
Ik doe het zelf ook graag door de (roer)yoghurt of kwark. Heerlijk! Ook lekker als ontbijtje met een beetje granola!
Nathalie, ja lijkt me ook super lekker! De combi is heerlijk. Dank voor de tip!
Hmm ziet er heerlijk uit! Ik ga dit zo snel mogelijk eens proberen en instagrammen!
LEUKKK!
Mijn moeder doet als ze het maakt een handje aardbeien er door. Ook een aanrader!