Bananenbrood, yum! Als ontbijt heerlijk, maar ook als tussendoortje erg lekker en handig om mee te nemen. Vers is het lekkerst natuurlijk, met een laagje pindakaas erop. NOM NOM NOM. Maar omdat ik niet een heel brood in één keer op eet, snijd ik het brood in tien plakken, wikkel ze in folie en zo bewaar ik het in de vriezer. Zo heb ik iedere dag een tussendoortje die ik mee kan nemen en wat me energie levert. Omdat ik veel aan krachttraining doe, probeer ik aan iedere maaltijd eiwitten(proteïne) toe te voegen, vandaar deze keer een bananenbrood met eiwitpoeder! Geeft ook veel smaak! Geen eiwitpoeder in huis of hier geen behoefte aan in je recept? Hier vindt je een recept zonder!
Nodig:
– 2 bananen
– 3 eieren
– 100 gram speltmeel
– 2 scoops (pindakaas of vanille of chocolade) eiwitpoeder
– 3 eetlepels pompoenpitten
– 2 eetlepels cacao nibs
– theelepel bakpoeder
Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Blend of mix de bananen (ik hou altijd zo’n vijf plakjes over zodat ik die later op het geheel kan leggen), eieren, meel, eiwitpoeder en bakpoeder. Roer daarna de pompoenpitten en cacao nibs er doorheen. Het mengsel doe je in een cakeblik met bakpapier. De plakjes banaan die je apart hebt gehouden er op leggen. Het geheel in de oven voor ongeveer een half uur, hou het even in de gaten!
In dit recept kun je veel variëren. Je kunt ook iets van rozijnen of noten toevoegen. Of nog ander fruit.
Laat je het me weten wanneer je deze variant hebt geprobeerd? ENJOY!
27 Comments
Klinkt lekker! Ga ik zeker proberen!
Vraagje: Wanneer eet je dit meestal? Voor of na je training?
Kan allebei! Er zitten zowel koolhydraten (energy) in als eiwitten (spierherstel!).
Ziet er heerlijk uit! Wanneer mijn huidige Bananenbrood op is ga ik deze variant proberen!
Gisteravond gemaakt, met vanille en chocolade eiwitpoeder, jum!! De rest ligt in de vriezer dus ik kan er nog lang van genieten:)
Ah, lekker en handig hé! Geniet!
Beste brood ever!!
Hoeveel gram heeft een ‘scoop’ eiwitpoeder?
28 gram!
Hey, laat je het ingevroren bananenbrood gewoon een nachtje ontdooien of? Super recept trouwens!!
Hoi Sarah, vaak haal ik ‘m een paar uur van tevoren eruit. Of ik haal ‘m er uit en doe ‘m nog even in de oven. Als je het als ontbijt gaat eten kun je ‘m inderdaad de avond van tevoren eruit halen. Enjoy!
Kan je speltmeel ook vervangen voor havermout?
Je zou het kunnen proberen, maar heb daar geen ervaring mee dus ik weet niet of het dan er zo uit komt te zien.
wat zijn de macro’s met dit recept? ga hem zo maken!
Hi Jessica, bij deze niet uitgerekend maar dat kun je heel gemakkelijk zelf doen als je de My Fitnesspal app gebruikt.
Zou je een goede vervanger hebben voor de speltmeel?
Een ander soort meel kan ook! Volkoren, havermoutmeel, amandelmeel… noem maar op! Bakse!
Gister gemaakt, smaakt goed!!
Vind het alleen iets te ‘solid’, if you know what I mean? Misschien de helft met speltmeel en de andere helft met havermeel of amandelmeel doen? Oh en de cacao nibs heb ik niet gebruikt, die had ik niet in huis 😉
In ruil daarvoor wat extra pompoenpitten erdoorheen gedaan.
Thanks for the recipe!
Liefs, Liese
Klinkt goed! Ik hou wel van solid haha 😉 Maar goed idee om ander meel te gebruiken.
Ik heb ‘m net gemaakt! Had alleen cookie&cream en chocolat brownie whey dus heb van allebei een gedaan, met rozijnen erdoor. Smaakt goed!Ik ga morgenochtend voor het eerst in lange tijd weer sporten dus hopelijk helpt dit om me te motiveren 🙂
Die eiwitpoeders lijkt me erg lekker door het brood heen, yum! Veel succes met sporten!
[…] welke echt héél hard naar me roept om te proeven. Bekijk het heerlijke receptje van Fitwithmarit hier (hele leuke blogger om te volgen trouwens). Ik neem bij mijn plak bananenbrood twee koppen […]
Ik heb het met amandelmeel gemaakt en als vulling blauwe bessen uit de diepvries (ipv de walnoten en cacaonibs dus). En hij is echt heerlijk! Lekker luchtig!
Klinkt heel lekker, Monique! Geniet ervan! 🙂
Echt mijn favo recept! Geen rare, overdreven “gezonde” of aparte ingrediënten, precies juiste hoeveelheid banaan en zo fijn om mee te variëren! Toch merk ik steeds dat bij het “doen” de eieren niet meer terug komen :p. Bedankt voor het delen van dit recept!
Hahahah, heerlijk! Heb het gelijk aangepast. BEDANKT!
Kan je het recept ook bakken als muffins hoe lang zouden ze dan in de oven moeten?
Hey Carlijn, niet geprobeerd, maar ik denk wel dat dit kan! Zou het dan 5 minuutjes minder bakken, maar in de gaten houden! 🙂