FoodPersoonlijkSporten

Progressie

geschreven door Marit maart 3, 2015 21 Comments

Transformation Tuesday. Een #begrip op instagram en deze keer doe ik mee. Het is mijn progressie foto. De linkerfoto’s heb ik gemaakt in september 2013, de rechter afgelopen zomervakantie. Er zit dus bijna een jaar tussen. En zoals je ziet ben ik aangekomen. Maar niet alleen zijn mijn billen gegroeid, vooral ik als persoon ben enorm gegroeid. Ik ben zelfverzekerder, energieker, blijer, kortom: HAPPY!

In deze blogpost vertelde ik al eens hoe de knop bij mij om is gegaan. En dat mijn progressie is gekomen door krachttraining en veel eten. Maar hoe heb ik dat dan eigenlijk gedaan?
Nadat ik me had aangemeld bij de sportschool kreeg ik drie keer training met een personal trainer, Jorn, die daarna mijn maatje werd en waar ik erg veel aan heb (gehad). Ik volgde drie keer per week een full body schema, maar nog belangrijker: ik lette meer op mijn eten. Ik ging veel meer eten, en verhoogde vooral mijn eiwitopname, om mijn spieropbouw te bevorderen. Ik deed krachttraining, liep nog 1 á 2 keer per week hard en at veel. Soms tot misselijk aan toe, maar het kon me niet snel genoeg gaan. En dat ging het ook niet. Deels vond ik het ook moeilijk om direct de controle los te laten en dat was te zien in mijn progressie na een paar maanden. Het aankomen ging lastiger dan ik dacht. Ik begon fitness wel echt leuk te vinden, want ik merkte dat ik sterker werd. Het hardlopen heb ik toen echt even gelaten en ik ging nog meer kracht trainen en meer eten. Toen ging het sneller. Dat zag ik pas toen ik foto’s maakte na zo’n 4 maanden. Ik legde de foto’s naast elkaar en schrok van wat ik zag. Ik had nooit ingezien dat ik er zo uit had gezien, want op dat moment vond ik mezelf nog ‘dik’. Trots ben ik niet op de foto’s, wel blij dat ik ze gemaakt heb. Omdat ik weet dat ik daar nooit meer naar terug wil. Ik had controle, ja, maar voor de rest voelde ik me energieloos en was ik altijd bezig met afvallen. En daardoor was ik niet altijd gezellig en vrolijk.
Ik ging door op dezelfde manier, was al zeer tevreden, maar doordat ik steeds meer kennis kreeg op het gebied van eten en sporten, ging ik daar zelf meer mee aan de slag. Na een maandje backpacken in Azië (precies 1 jaar geleden) was mijn doel spier aankomen en behouden wat ik tot dan toe had bereikt. Een paar % meer vet zou ook niet misstaan. Ik maakte schema’s voor mezelf en begon de voedingskant ook steeds meer te snappen. Dit wilde ik graag delen, dus toen kwam de oprichting van deze blog 😉

Vanaf de afgelopen zomervakantie gaat het eigenlijk vanzelf. Ik hou van mijn levensstijl, kan ook genieten van wat dagen niet sporten en ‘ongezond’ eten, die balans waar ik al eens eerder over schreef. Ik heb plezier in het sporten en vind het leuk om met eten bezig te zijn en dit met jullie te delen.

Mijn progressie gaat door. Ik sta niet stil en heb nog steeds enorm veel motivatie om in de sportschool te staan en door te gaan met dit te delen. Ik moet nodig weer foto’s maken, al verschilt het niet veel met afgelopen zomer. Dan zal ik ook een andere keer vertellen over hoe en wat ik nu doe om mijn progressie voort te zetten.

Tot zover mijn didididinsdag verhaal. Tot de volgende keer!

21 Comments

anouk maart 3, 2015 at 12:43

Wauw wat een onwijs mooi verschil en wat een voorbeeld voor veel meiden. Keep going! Je ziet er top uit. Liefs Anouk

Antwoord
Marit maart 3, 2015 at 14:12

Wat een lieve reactie, dankjewel!

Antwoord
M maart 3, 2015 at 12:53

Echt heel knap,
Ik ben er jaloers op zeg, ik wil ook gespierder worden maar ik baal zo als de weegschaal een hoger getal aangeeft. Meer eten beangstigd me dan ook, heb je tips om een hoger gewicht te accepteren en de controle durven los te laten?

Antwoord
Marit maart 3, 2015 at 14:12

Dankjewel! De weegschaal kan ook hoger getal aangeven als je aangekomen bent in spier, dat weet je?
Tips staan wel op mijn blog 😉

Antwoord
BarbellBimbo maart 3, 2015 at 13:06

Wat een mooie progressie! Wat zijn op dit moment je doelen? Nog steeds aankomen (in spier) of behouden wat je tot nu toe bereikt hebt?

Antwoord
Marit maart 3, 2015 at 14:10

Dankjewel! Daar ga ik binnenkort ook een blogje over doen, goede vraag 😉

Antwoord
Nathalie maart 3, 2015 at 13:48

Wauw wat is het verschil zo op de foto’s goed te zien! Mag je trots op zijn!

Antwoord
Marit maart 3, 2015 at 14:09

Wat lief, dankjewel!

Antwoord
Annabel maart 3, 2015 at 13:51

Ziet er goed uit! Wat heb je gegeten, hoe heten de gerechten?

Antwoord
Marit maart 3, 2015 at 14:09

Dankje! Staat allemaal op mijn blog en/of in het e-book!

Antwoord
Roos maart 3, 2015 at 14:37

Grote billen

Antwoord
Joosje Poortvliet maart 5, 2015 at 15:00

Hoi,

Mooie foto’s! Ik heb je gemaild, heb je mijn mail ontvangen?

Antwoord
Marit maart 5, 2015 at 15:09

Dankje! Nee niets ontvangen?

Antwoord
Joosje Poortvliet maart 5, 2015 at 16:45

Opnieuw verstuurd via contactformulier!

Antwoord
Marit maart 5, 2015 at 22:10

Heel gek, maar nog steeds niets ontvangen.

Antwoord
Joosje Poortvliet maart 6, 2015 at 09:34

Heb je een mailadres voor me?

Sarah maart 8, 2015 at 10:50

Het Marit!
Ik vind het echt super knap dat je zoveel progressie hebt gemaakt! Nu heb ik alleen nog een vraagje voor je, namelijk: hoevaak in de week sport je nu?

Antwoord
Marit maart 9, 2015 at 16:41

Ga ik over een tijdje beantwoorden in een nieuwe blog!

Antwoord
veerle maart 17, 2015 at 14:33

Hoi Marit,

Wat heb jij een verandering doorgemaakt zeg!
Ikzelf ben een halfjaar geleden ook begonnen met bewuster te gaan eten. Hier ben ik alleen in doorgeslagen waardoor ik 10 kilo kwijt ben en dus ondergewicht heb. Jou verhaal is dus herkenbaar voor mij!
Nu ik dit verhaal lees en jou foto’s zie, krijg ik toch weer hoop dat het allemaal goed komt en het niet erg is als het een dag niet perfect is.
Het zou me leuk lijken als je binnenkort misschien een blogje schrijft met tips om gezond aan te komen en hoe jij dat hebt gedaan.

Verder blijf ik je natuurlijk volgen.

Antwoord
Marit maart 17, 2015 at 15:58

Hey Veerle,

Dankje voor je berichtje! Wat fijn dat het herkenbaar is, ik hoop dat je er wat aan hebt. Misschien daar binnenkort een blogje over, maar je kunt ook even verder kijken op m’n blog, staan her en der wel tips tussen!
Veel succes!

Antwoord
veerle maart 19, 2015 at 20:45

Hoi Marit,
Bedankt voor je reactie! Ik had nog een klein vraagje.
Op dit moment beweeg ik heel weinig, door mijn ondergewicht. Ik wil dus wel heel graag aankomen, maar ik heb vaak geen honger en zit nog vol van de vorige maaltijd. Ik lees dat jij ook veel eiwitten/eiwitshakes toevoegd aan je eetpatroon. Zou dit voor mij werken wanneer ik dit ga gebruiken om aan te komen, omdat ik vrijwel bijna tot niet beweeg? Of raad je mij dit af, omdat ik het dan niet nodig heb?

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram