Nu weten jullie vast dat ik alles met pompoen heerlijk vind, maar dit soepje is toch wel een nieuwe topper! Ik maak ‘m vaak in de ochtend, zodat we er beide een dag of 2-3 een kommetje van bij de lunch kunnen eten. Een kommetje soep vol vitamines, vezels en kruiden! Spicy, but yummmm!
Nodig (voor 6-8 porties):
- 1 (fles)pompoen
- 2 zoete aardappels a 200-250 gram
- 2 uien
- 5 teentjes knoflook
- 2 cm bij 2 cm gember
- peper & zout naar keuze
- 2 groente bouillonblokjes (+ 1 liter water)
- 3 theelepels kurkuma
- 1 theelepel cayenne peper
- 3 eetlepels olijfolie
Doen:
- Snijd de ui, knoflook en gember (zonder schil) klein.
- Doe 1 liter water in de waterkoker en zet deze aan.
- Verhit in een grote pan (waar een deksel op kan) de olijfolie. Fruit hier dan de ui, knoflook in gember in aan.
- Snijd ondertussen de pompoen in blokken (hoeft niet klein en kan met schil) en voeg deze toe aan de pan (wanneer de ui en knoflook glazig lichtbruin zijn).
- Schil de zoete aardappel en voeg deze ook in blokjes toe aan de pan.
- Voeg de peper, zout en kruiden toe aan de pan. En mix dit geheel.
- Voeg dan ook de bouillonblokjes toe (verkruimelen) samen met de 1 liter gekookte water.
- Breng dit geheel aan de kook, zet een deksel op de pan en laat dit 15 minuten op laag tot middelhoog vuur staan (zodat het zachtjes pruttelt.
- Als het klaar is kun je met een staafmixer in de pan om het te pureren tot soep!
- Lekker om af te maken met wat peterselie, een eetlepel kokosroom/yoghurt of wat jou lekker lijkt!
- ENJOY!
♥
2 Comments
Heb deze vanmiddag gemaakt, zelf nog een wortel toegevoegd die ik nog over had. Super lekker! Vooral die gember komt er goed door 👌🏻
Klinkt heeeeerlijk!