DinerFoodLunch

Pompoen-soep

geschreven door Marit september 20, 2015 3 Comments

Het begint met de dag eerder donker te worden, eerder koud en het zonnige, groene sfeertje lijkt iedere dag verder van ons vandaan. Maar de herfst komt er aan en ook da’s best gezellig! En weersveranderingen betekenen ook vernadering op mijn bord. Of beter: in mijn soepkom. De salades maken tijd voor warme soep! Whoop, whoop! En als ik aan herfst (en regen) denk, dan denk ik aan pompoen! Daarom maakte ik een gevulde pompoensoep met kip en kikkererwten. Hier het recept!

Nodig: (voor 2 personen)
– 300 gram pompoen uit de vriezer (mag ook vers, maar dan moet je wat meer tijd hebben ;))
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 100 gram taugé
– half blikje kokosmelk
– 1 tablet kippenboullion
– blikje kikkererwten (400 gram, 265 uitgelekt)
– kipfilet (200 gram)
– als je het lekker vindt: halve rode peper

Doen:
Doe de pompoen in een pan en breng net onder water (niet te veel water). Breng dit aan de kook en laat dit daarna door koken.
Snijd de ui en knoflook en fruit deze aan in een pan. Gooi deze, samen met het kokosmelk, bij de pan met pompoen en water in. Laat dit lekker doorkoken.
Snij ondertussen de kip en bak ook deze.
Als de pompoen gaar is (na ongeveer 20 minuten op het vuur) mix dan dit geheel. Als het gemixt is zet dan weer op het vuur en doe de uitgelekte kikkererwten erbij. Ook de gebakken kip erin. Dit even een paar minuten laten doorkoken. Als laatste de taugé er door, nog even roeren en dan is je soepje klaar! Smullen maar!

3 Comments

Agnes Boer september 21, 2015 at 19:06

Hoeveel gram kikkererwten? fjkfa gram ken ik nog niet haha 😉
Staat dit weekend denk ik op het menu, ben heel benieuwd! 😀

Antwoord
Marit september 21, 2015 at 19:53

Pff, sorry hoor, ik ben soms zo’n dwaas haha! Ik moet beter m’n recepten beter nakijken, sorry! Ik heb het aangepast! Veel plezier met maken!

Antwoord
Janine september 22, 2015 at 12:53

Oh,lijkt me heerlijk. Ga t vanavond maken en dan heb ik morgen ook een lekkere lunch 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram