DinerFood

Pompoen risotto

geschreven door Marit oktober 3, 2015 2 Comments

Ik ben een grote fan van risotto! Ik maak het veel te weinig, omdat ik meestal thuis komt met ‘trek’, dus dan duurt risotto me net wat te lang. Maar eigenlijk is dat onzin en is het ook nog eens super makkelijk, dus kun je van alles tussendoor doen! Win-win!
Het recept voor de pompoen risotto is vegetarisch, heerlijk en super makkelijk om te maken. In het kader van Dierendag morgen, doe ik mee met ‘Eet geen dieren dag’ en dus is dit een perfect recept voor morgen!
De voedingswaarden kun je hieronder vinden.

Nodig (voor 2 personen):
– 450 gram pompoenblokjes uit het vriesvak
– 150 gram risotto
– 1 ui
– teentjes knoflook naar eigen keuze (ik deed er 3)
– kruidenboullion, 2 blokjes
– pakje geitenkaas van 125 gram (7 blokjes)
– zakje rucola
– halve lepel kokosolie

Doen:
Breng zo’n 1,5 liter water aan de kook op het vuur, als het kookt doe er dan de 2 groenteboullion tabletten in.
De pompoenblokjes in een pan met water, ook aan de kook brengen en daarna nog even laten doorkoken.
De ui en knoflook snijden, kokosolie in een bakpan en de knoflook en ui aanfruiten in de pan. Als dit klaar is doe je de risotto erbij. Heel even mee laten bakken en daarna doe je steeds een schep (met een soeplepel) van de boullion in de pan met risotto. Als de risotto het boullion heeft opgenomen doe je er weer wat bij. Nog een keer. Nog een keer. Nog een keer. Heb je te weinig water dan breng je nog wat water aan de kook en doe dit erbij. Dit duurt zo’n 25 minuten. Proef het tussendoor even, de rijst moet dus niet hard zijn! Als het water helemaal opgenomen is en de risotto goed is doe je de pompoenblokjes erbij, even door elkaar. Wat rucola op een bordje, risotto er door, de geitenkaas erover besprenkelen en voila! Jouw bordje hemelse risotto is ready to eat! Als je het even door elkaar husselt mengt de rucola en smelt de geitenkaas, wat het helemaal af maakt!

Eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon:
Kcal = 597
Koolhydraten = 78
Eiwitten = 21
Vetten = 22

2 Comments

Sanne november 8, 2015 at 23:30

Mm ziet er lekker uit!
Jammer dat mijn huisgenoot geen geitenkaas lust. Een andere tip?

Antwoord
Marit november 9, 2015 at 20:25

Je zou een andere kaas soort kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld brie, normale kaas of parmezaanse. Ook zou je het weg kunnen halen en kunnen vervangen door iets wat jullie lekker lijkt! Of gewoon een keer eten zonder je huisgenoot 😉

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram