Een portie groenten, eiwitrijk en smullen geblazen! Met deze temperaturen wil je toch niets anders ontbijten dan met pompoen-pannenkoekjes?
Nodig (voor 1 persoon):
– 150 gram pompoen
– 20 gram havermout
– 1 ei, 1 eiwit
– 20 gram vanille eiwitpoeder
– 2 kleine dadels (10 gram)
– kaneel- en koekkruiden naar keuze (ik nam van beide een dikke theelepel, want I love it!)
– theelepel kokosolie (5 gram)
Maak af met: 2 dadels (1o gram), 150 gram kwark en nog meer kruiden.
Doen:
Schil de pompoen en snijd in stukjes. Doe dit in een steelpannetje met water en breng aan de kook. Laat dit nog 10 minuten door koken en giet af.
Laat 2 dadels 10 minuutjes wellen in kokend water.
Bij elkaar in een beslagkom: de havermout, ei en eiwit, eiwitpoeder, kruiden en de pompoen en de twee dadels als deze klaar is. Mix dit tot een beslag.
In een bakpan de kokosolie en daarna kun je gaan bakken! Ik deed kleine pannenkoekjes, maar je kunt ook één grote maken.
Maak de pannenkoekjes af met kwark, de dadels en nog wat kruiden.
Voedingswaarden (alles samen):
Kcal = 454
Koolhydraten = 38 gram
Eiwitten = 44 gram
Vetten = 14 gram
Bon apetittttt en happy Monday!
♥
1 Comment
[…] Pompoen-pannenkoekjes Pompoen-brood Pompoen-soep […]