FoodTussendoortjes

Pompoen muffins

geschreven door Marit november 9, 2014 6 Comments

Herfst = pompoen. Pompoen = herfst.
Pompoen = lekker. Herfst = minder lekker.

Maar goed, laten we het nou maar zo lekker mogelijk maken. Pompoenmuffins, YUMMYYY!

Nodig:
– 100 gram pompoen (ik gebruikte diepvriesblokjes, ik was even te lui om die schil eraf te halen etc.)
– 75 gram speltmeel
– 1 ei, 1 eiwit
– kaneel & koekkruiden
– 6 dadels
– 6 walnoten
– 1 scoop eiwitpoeder (hoeft niet, dan zou ik wat honing doen!)
– 2 theelepel bakpoeder

Kook de pompoen en giet dit af. Laat de dadels een kwartiertje staan in heet water.
Voeg dan alle ingrediënten (behalve de walnoten) bij elkaar en mix dit samen tot één geheel. Doe er als laatste de walnoten doorheen.
Ik kon het gieten over 6 muffinvormpjes…
pompoenmuffins1
20 minuutjes in de oven en SMULLEN MAAR!

Happy herfst!

6 Comments

Marit november 10, 2014 at 13:40

Jaaa pompoen is heerlijk! En vergeet vooral de koekkruiden niet!

Antwoord
dorien februari 25, 2015 at 12:31

Lieve Marit, hoe heet moet de oven?

Antwoord
Marit februari 26, 2015 at 09:31

Hihi, meestal 180 graden hahah.. ik vergeet het zo vaak, thanks!

Antwoord
dorien maart 5, 2015 at 12:20

thanks! ik ga ze vrijdag maken 🙂

Antwoord
Loes november 9, 2015 at 13:34

Hoi hoi!

Zou dit ook kunnen als cake ipv cupcakes?
Groetjes Loes

Antwoord
Marit november 9, 2015 at 20:23

Hi Loes, ja hoor dat kan ook! Deze week komt er overigens een recept voor pompoenbrood online, dus stay tuned!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Follow on Instagram