Herfst = pompoen. Pompoen = herfst.
Pompoen = lekker. Herfst = minder lekker.
Maar goed, laten we het nou maar zo lekker mogelijk maken. Pompoenmuffins, YUMMYYY!
Nodig:
– 100 gram pompoen (ik gebruikte diepvriesblokjes, ik was even te lui om die schil eraf te halen etc.)
– 75 gram speltmeel
– 1 ei, 1 eiwit
– kaneel & koekkruiden
– 6 dadels
– 6 walnoten
– 1 scoop eiwitpoeder (hoeft niet, dan zou ik wat honing doen!)
– 2 theelepel bakpoeder
Kook de pompoen en giet dit af. Laat de dadels een kwartiertje staan in heet water.
Voeg dan alle ingrediënten (behalve de walnoten) bij elkaar en mix dit samen tot één geheel. Doe er als laatste de walnoten doorheen.
Ik kon het gieten over 6 muffinvormpjes…
20 minuutjes in de oven en SMULLEN MAAR!
Happy herfst!
6 Comments
Jaaa pompoen is heerlijk! En vergeet vooral de koekkruiden niet!
Lieve Marit, hoe heet moet de oven?
Hihi, meestal 180 graden hahah.. ik vergeet het zo vaak, thanks!
thanks! ik ga ze vrijdag maken 🙂
Hoi hoi!
Zou dit ook kunnen als cake ipv cupcakes?
Groetjes Loes
Hi Loes, ja hoor dat kan ook! Deze week komt er overigens een recept voor pompoenbrood online, dus stay tuned!