Voor mij is het het hele jaar pompoen seizoen. Ik vind pompoen zo lekker en je kunt er echt zooo veel mee doen! Deze keer maakte ik muffins met pompoen. Een half uurtje bakken in het weekend en je hebt een lekker en voedzaam tussendoortje (mèt groente!) voor de rest van de week!
Nodig:
- 500 gram (fles)pompoen (met schil)
- 130 gram speltmeel
- 3 eieren
- 50 gram pompoenpitten
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 eetlepel kaneel en/of speculaaskruiden
Eiwitrijke variant? Vervang 40 gram speltmeel door 80 gram eiwitpoeder.
Pompoenpitten kunnen weggelaten worden of vervangen worden door bijv. rozijnen.
Doen:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de pompoen in stukken (van zo’n 2 bij 2 cm), doe dit in een pan met water (pompoen onder water) en breng aan de kook. Laat dan nog 8 tot 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Doe in een beslagkom: de gekookte pompoen, speltmeel, eieren, bakpoeder en kruiden. Mix dit geheel (ik gebruikte hiervoor een staafmixer).
- Roer daarna de pompoenpitten er doorheen.
- Verdeel het mengsel over 12 muffin vormpjes.
- Zet in de oven voor 20-25 minuten (in de gaten houden).
- Jouw healthy snack(s) is ready to eat… ENJOY!
♥♥
Voedingswaarden per muffin:
Kcal = 89
Koolhydraten = 11 gram
Eiwitten = 4,2
Vetten = 3,8
Suiker = 1,7
5 Comments
kan dit recept ook met pompoenstukjes uit de vriezer? ik vind pompoen schillen en snijden altijd zo’n gedoe hahaha….
Hahaha, herkenbaar! Maar denk zeker wel dat dat kan hoor! Wel dus even koken vooraf.
Kan speltmeel ook vervangen worden door amandelmeel?
Heb ik zelf nog nooit mee gewerkt, maar ik verwacht van wel! 🙂
Is het ook mogelijk om hiervan een cake te bakken in plaats van muffins? Wat veranderd er dan aan de oventijd (en temperatuur)?