DinerFood

Pompoen lasagne

geschreven door Marit december 4, 2014 7 Comments

  Pompoen, echt de lekkerste groente die er bestaat als je het mij vraagt. Jammer dat ‘ie niet alle seizoenen te verkrijgen is (voor een betaalbare prijs) en dat ‘ie niet… de makkelijkste is. Dat schillen en ontpitten vind ik nog best een gedoe. (TIPS?)
Maar, voor de smaak heb ik er toch wel veel over dus ik maak soep, risotto, muffins, etc. met pompoen. Heerlijk!

Deze lasagne maakte ik al eens eerder en kreeg toen veel vraag naar het recept, dus bij deze! Het is een heel normaal lasagne-achtig recept. Het zou ‘gezonder’ (bv. koolhydraatarm) kunnen, je zou de lasagnebladen kunnen vervangen door dus de pompoen of een andere groente (plakjes aubergine of courgette bijvoorbeeld), maar ik had gewoon zin in ouderswets. Met een bechamelsausje.

Nodig:
1 flespompoen
400 gram gehakt
lasagnebladen
bechamelsaus (zakje)
500 ml sojamelk
2 uien
een blik stukjes tomatenblokjes
kokosolie
peper & zout

Doen:
De pompoen schillen en daarna de pitjes er uit halen en in plakken van 1 cm dik en 5 cm breed snijden.
In een bak of gril pan kokosolie verwarmen en de pompoenschijven hierin grillen. (Ik moest drie keer, dus tussendoor de pompoen even op een bord bewaren)
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Snijd de ui en fruit dit in een bakpan. Voeg hierbij het gehakt en wacht tot het gaar is. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en peper & zout naar smaak. Laat dit even staan op laag vuur. Ondertussen in een klein pannetje de melk en bechamelsaus bij elkaar voegen en aan de kook brengen, tussendoor roeren.
Dan een lasagneschaal invetten met kokosolie.
Erin: een laagje van de gehaktsaus, dat bedekken met lasagnebladen, en daarboven op een laag pompoenschijven. Een beetje bechamelsaus hierover spreiden. Daarna weer een laagje lasagnebladen, de rest van het gehaktsaus en de rest van het bechamelsausje hierover heen. Nog wat schijven pompoen erover en daarna 40 minuutjes in de oven op 175 graden!

Als je van pompoen houdt, gegarandeerd succes!

Eet smakelijk!

pompoen2

7 Comments

Yummee december 4, 2014 at 15:32

Lekkkkker! Ga hem vanavond proberen

Antwoord
Yummee december 4, 2014 at 15:33

Oke mijn reactie is niet goed gelukt hierboven

Antwoord
Mar december 4, 2014 at 16:29

Pompoen schillen en snijden gaat super makkelijk als je eerst de hele pompoen even een kwartiertje kookt (helemaal over water)

Antwoord
Mar december 4, 2014 at 16:29

Onder water dus. ..

Antwoord
ilse december 4, 2014 at 18:31

Mijn tip voor een pompoen schillen: koop een biologische en schil hem lekker niet 😉 leuk recept! Ga het zeker proberen

Antwoord
diana december 4, 2014 at 20:26

ziet er super lekker uit. ga ik zeker een keer proberen!
pompoen is namelijk ook mijn favo groente 😀
vorig jaar had ik bij de jumbo aan het einde van t pompoen-seizoen alle zakjes die er nog lagen gekocht om thuis in te vriezen :’)
later kwam ik er achter dat op de markt het hele jaar door pompoenen te krijgen zijn. voor een fatsoenlijke prijs.

Antwoord
Jorien januari 5, 2015 at 14:26

Klinkt fantastisch! Omdat het snijden zo verschrikkelijk is: je kunt ook pompoenstukjes uit de vriezer kopen! (bij AH)

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram